Foto: PR

Column Ester Agterbosch: Tafelen met Jezus

  Column

Mijn trui en bh gaan uit en ik sta ontbloot te wachten tot de deur opengaat. De vriendelijke dame roept me en ik mag voor het grote apparaat gaan staan. Na wat geduw sta ik goed, nu nog een knik in mijn heupen, hoofd naar achteren en mijn borst kan volledig plat gedrukt worden tussen twee platen. U begrijpt het al: een borstonderzoek. Dat dit niet prettig voelt, zou u uit het bovenstaande al kunnen opmaken. En als blijkt dat door de vele klieren er nog extra foto's gemaakt moeten worden, maakt me dat niet echt blij. Zo modern als we tegenwoordig op vele gebieden zijn, is dit toch bijna een middeleeuws gebeuren?

Dit is een mooi bruggetje naar het bezoek diezelfde dag van een voorstelling betreffend een eeuwenoud verhaal. Daar waar ik vooraf best een beetje sceptisch was, moet ik na de voorstelling mijn gedachten daarover bijstellen. Vanwege de drukte mocht ik op een stoel in het gangpad zitten. Zo een week voor Pasen werd Jesus Christ Superstar opgevoerd in de kerk in Boekelo. Een prachtig zingend vrouwenkoor en een aantal solozangers volledig conform die tijd gekleed. Daar waar ik onder de indruk ben van het koor en de overige solozangers, is het toch Jezus (Rutger de Vries) die mij omver zingt. Wat een geweldenaar en wat een emotie brengt hij over.

Na de voorstelling besluiten we wat te gaan drinken in de kroeg. We praten nog na over de voorstelling, wanneer de cast en het koor ook binnenkomen. We steken onze duimen omhoog.
Als later op de avond Jezus bij ons aan tafel schuift, komen we in een heerlijk gesprek, waarbij de anekdotes elkaar opvolgen. Jezus blijkt er nog van alles naast te doen. Als hij vertelt over de Schotse zangavonden en wij daarbij een Schotse kilt op de foto zien, zijn wij natuurlijk erg nieuwsgierig. "Is het waar, is er helemaal niets onder die rok?" Jezus lacht en zegt dat hij het zich niet kan veroorloven verkouden te worden... JESUS CHRIST!!!

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten