Column Ester Agterbosch: 'Wij helen elkaar op momenten dat het minder gaat'

  Column

Geconcentreerd ben ik aan het zoeken op YouTube naar een lied, waarbij de woorden zo kunnen raken en de muziek je zo meevoert, dat ik deze naar jou kan sturen. Zodat je weet dat ik aan jou denk en wat ik voor jou voel. Maar hoelang ik ook blijf zoeken, het lukt me niet om het juiste te vinden. Het lukt niet dát te vinden wat mijn gevoel het beste kan overbrengen, het beste weergeeft. En zit er niets anders op dan mezelf te moeten uitspreken.

Soms kom je mensen tegen in het leven, die zoveel indruk maken, dat die nooit vergeten zullen worden. Soms zijn ze lang in mijn leven, soms even. Maar het effect kan minstens zo groot zijn. Jij bent er nog niet zo lang, of eigenlijk ken ik jou nog niet zo lang. En toch lijkt het een heel leven. De verbondenheid die wij voelen, wordt vaak zwijgend overgebracht. Ondanks dat we zo veel en fijn kunnen praten.

We zien elkaar niet vaak, ook al zou ik het best vaker willen. Want het is zo vreselijk leuk als wij elkaar zien. De dag is dan vaak een heerlijk moment, waar ik een langere tijd op kan teren. Het gevoel dat jij mij geeft een mooi mens te zijn, vreet ik met liefde. De wijze woorden die je op mij projecteert, zijn vaak ook de lessen voor jou zelf. Wij helen elkaar op de momenten dat het minder gaat. Dit geheel zonder enige moeite. En ondanks dat we elkaar niet vaak zien, weet ik dat ik gezien blijf. Zoals ik jou ook zie.

Als ik jou nodig heb - maar dat kan evenzeer ook andersom zijn - is het of we dat weten. Geheel onverwacht komt er dan een berichtje of telefoontje. Het verbaast me eigenlijk al niet eens meer, ik weet dat het zo is. En als je dan later bij mij bent en ik me tegen je aanvlei, weet ik dat het goed is. Dan worden problemen omgezet in uitdagingen of verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Dat is jouw kracht. Nee, dat is onze kracht.

Zou jij de koning van mijn verhaal willen zijn?

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten