Column Ester Agterbosch: Etenstijd!

  Column

Zo rond de klok van 17.30 uur gaat bijna elke week wel een keer de telefoon. Vaak op een maandag of dinsdag. Op mijn scherm zie ik wie er belt en vaak pak ik al op met enkel: "Ja hoor, is het weer etenstijd?" Het is even stil aan de andere kant, als er vervolgens wordt aangegeven dat hij alleen belde om te vragen hoe het met mij gaat. Ik lach en vraag vervolgens of hij zin heeft om mee te eten. "Nu je het toch vraagt, graag", zegt hij.

Heerlijk van die herkenbare vrienden en heerlijk dat hij weer mee eet. We nemen samen de week door en als het eten op is, valt hij vaak even in slaap. Het is een vertrouwd gevoel en ik laat hem lekker even snurken. Vaak maak ik stiekem een filmpje of foto om hem er later mee te confronteren. Bijna kinderachtig, maar o zo leuk. We kunnen er beide om blijven lachen.

Zo ook vanavond. Hij belt: "Wat ben je aan het doen", vraagt hij. Op eten wachten antwoord ik. Bij toeval zit ik bij vriend Hessel, die me te eten heeft gevraagd. "Ben je dan thuis?", zegt hij. Weer schiet ik in de lach en beantwoordt dat ik niet thuis ben, maar bij Hessel. "Jammer", zegt hij, "want ik heb chili con carne bij me en dacht dit samen met jou te eten." Hij heeft me tuk en ik geef aan dat dit ook morgen kan, maar dan is de aanbieding voorbij, geeft hij aan. Een uur later krijg ik een foto toegestuurd van een bord chili con carne. 'Mmmmmmm' staat er bij vermeld.

Ik kijk naar mijn bord en geniet van de eigengemaakte spaghetti carbonara, want koken kan die Hessel. Het smaakt heerlijk. Nu is het zo dat eten met meerdere mensen al beter smaakt, laat staan wanneer er voor je wordt gekookt. Gelukkig heb ik zulke mensen om mij heen, die dat met enige regelmaat doen. Want er is niets fijner als na een dag hard werken, gewoon heerlijk te kunnen aanschuiven.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten