Foto:

Column Ester Agterbosch: Grote mond

  Column

Op 20 maart 2019 konden we met zijn allen stemmen tijdens de provinciale verkiezingen. Dit kan eens in de vier jaar en ten opzichte van vier jaar geleden hebben we er een relatief nieuwe partij bij gekregen. De partij van charmeur Thierry Baudet, het Forum voor Democratie.

Nu Thierry met zijn medepartijgenoot Theo Hiddema een grote overwinning hebben gehaald, zijn zij ook direct degenen waarover iedereen wel een oordeel heeft. Of je nu wel of niet op hen hebt gestemd. Dit is natuurlijk inherent aan winst. Daarbij zijn het opvallende mensen die ergens voor durven te staan.

Afgelopen zaterdag was er een demonstratie tegen racisme in Amsterdam. Dit is een jaarlijkse terugkomende demonstratie, die helaas nog steeds nodig is. Zo'n tweeduizend mensen zijn er op de been. En daartussen een bedekte jonge vrouw die doodsbedreigingen uit aan het adres van Thierry Baudet. Dit is te gek voor woorden, kan niet en moet ook zeker bestraft worden.

Echter is er één ding wat mij enorm stoort in deze en dat is 'mijn grote vriend' Geert Wilders. Geert de opruier, Geert de schreeuwer. Geert roept als eerste dat deze jonge betoogster vervolgd dient te worden, want dit kan toch niet. Om zijn eigen uitspraak over meer of minder Marokkanen af te zwakken, geeft hij dus aan dat een doodsbedreiging vele malen erger is.

Onzin Geert, echt enorme onzin. Want er zijn door hem zoveel uitspraken gedaan die kwetsend, pijnlijk en schandalig zijn, dat hij daardoor niet meer gewoon over straat kan lopen. Er altijd een peloton aan bewakers mee moet, die toch echt niet door hem zelf betaald worden. Ja, dan durf je ook wel een grote mond te hebben. Dat de jonge vrouw gestraft zou moeten worden om haar uitspraak lijkt me logisch, maar dat zou betekenen dat de heer Wilders ook gestraft zou moeten worden. Of zoals hij zelf in zijn twitterbericht aangeeft: "oppakken en vervolgen."

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten