Column Ester Agterbosch - Vroege vogel

  Column

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

'Maandagmorgen. Al vroeg gaat mijn wekker, ik stap uit bed en trek kleding aan. In de keuken neem ik een glas water en schiet mijn jas aan. Ik loop mijn huis uit richting buiten. Het is amper licht geworden als ik begin te wandelen. Om in het bos te komen, zal ik eerst een stuk over de straat moeten lopen. Netjes loop ik aan de linkerzijde, terwijl ik de hele straat voor mezelf heb.

Eenmaal in het bos, geniet ik van de rust. De druppels van de ochtend liggen op de bladeren. Ik kijk om mij heen en verwonder mij over de schoonheid van onze omgeving. Er zijn vele vroege vogels die zich mengen in een druk gesprek. Ik herken de kraai, de duif én de specht, die druk doende is zijn snavel tegen de boom aan te tikken. De overige vogelgeluiden klinken als een concertje. Jammer genoeg weet ik niet welke soorten ik zoal hoor. Hier zal ik toch eens informatie over gaan zoeken, want het is prachtig.

Als ik een weiland passeer, zie ik een haas, parmant overeind staan. Hij heeft me nog niet gehoord en gezien, dus kan ik even stoppen om naar hem te blijven kijken. Als ik weer begin te lopen, heeft hij me door en zet het op een rennen. Hij is supersnel. Plots schiet er een roofvogel voor mij langs. Ik heb hem blijkbaar gestoord. De kracht van zijn vleugels imponeren mij. Zo heb ik altijd al een fascinatie gehad voor deze prachtige dieren.

Als ik weer meer richting bewoond gebied kom, komt mij een fietser tegemoet. "Goedemorgen", zegt hij en ja dat is het daadwerkelijk, een goede morgen. De zon laat zich zien tussen de bomen, als ik bij de rand van het bos kom. Het belooft een mooie dag te worden.

Eenmaal thuis stap ik gauw onder de douche, alvorens ik naar mijn werk ga. Niet wetende dat deze mooie dag al snel zou omslaan tot een dag met een zwart randje. Het contrast tussen deze prachtige ochtend en het nieuws dat enkele uren later tot mij en de rest van Nederland doordringt is enorm.'

Meer berichten