Foto: selfiester

Column Ester Agterbosch: Kan Langer Mee

  Column

Gehurkt zit ik naast hem en kijk hem aan. "Weet je het nog?", vraag ik hem. Met in mijn achterhoofd de gedachte dat enkelen zeiden dat hij het waarschijnlijk niet meer zou weten. Hij kijkt mij aan met zijn 87 jaar en zijn pretoogjes en zegt: "Natuurlijk, ik zie jou elke week in de krant!" Ik lach en begroet Bennie Somhorst hartelijk op de reünie van mijn allereerste werkgever, KLM Kleding in Haaksbergen.

Via Facebook wordt mij gevraagd of ik me wel heb aangemeld voor deze reünie. Ik twijfel of ik dit wel heb gedaan en ga dit alsnog snel doen. Afgelopen zaterdag was het zover. Toen ik binnenkwam, zag ik veel gezichten, die ik een lange tijd niet meer had gezien. Handen werden geschud, armen omhelsden.

KLM Kleding, een bedrijf dat in 1930 is opgestart in Haaksbergen. En in de loop der jaren alleen maar is gegroeid, waardoor er veel mensen werkzaam zijn geweest. In naaizaal, snijzaal, magazijn en op de kantoren. Daarnaast waren er de loonconfectionairs in Nederland en de rest van Europa. Ten tijde van het zestigjarig jubileum zat ik in de feestcommissie. Iedereen was uitgenodigd. En iedereen was er. Tot diep uit Europa. Net als afgelopen zaterdag.

Ik was zo'n jaar of 18 toen ik bij de KLM binnenstapte en aan de telefoniste vroeg of er voor mij misschien werk was. "Een ogenblikje", zei zij, "ik ga even bellen." Ik was te oud voor de naaizaal werd me gezegd en vervolgens zat ik kort daarna bij de leidinggevende van het bedrijfskantoor. Daar was op dat moment net een vacature vrijgekomen. Binnen twee weken was ik aan het werk. Het zouden uiteindelijk tien mooie jaren worden.

De reünie. Wat een enorm leuk initiatief van de heren Bennie, Hans en Gerard. Gezien de opkomst dachten daar velen met mij over. En gezien de gemiddelde leeftijd staat KLM met recht voor 'Kan Langer Mee', waarbij het zuur is te weten dat het nog veel langer mee had gekund.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten