Column Ester Agterbosch: Dikke wang

  Column

Op maandag begint het, een beetje een zeurderig gevoel in mijn kaak. Niet zeuren en negeren, het gaat wel weer over. De volgende dag is inderdaad de pijn minder, maar mijn wang wel iets dikker. Ik besluit om wat pijnstillers te nemen en zet mezelf er overheen. Op woensdag is er geen pijn, alleen een gloeiende, warm dikke wang. Waar ik me wel een beetje lusteloos door voel. Die avond heb ik een handbalwedstrijd en ik betwijfel of ik gezien mijn situatie mee kan doen. In onze groepsapp meld ik mijn probleem en geef aan dat ik er niet bij zal zijn.

Die dag werk ik en ik voel me steeds iets zieker worden. Ik besluit om Diclofinac te nemen, aangezien dit de ontsteking zou kunnen remmen en de pijn kan minderen. Na een uurtje lijkt het wel of er niets meer aan de hand is. Geen pijn en het gloeien is daadwerkelijk minder geworden. Eenmaal thuis na het eten begin ik in mijn woonkamer te springen en schijnbewegingen te maken. Als dit zonder pijn kan, kan ik meedoen vanavond. In de groepsapp meld ik dat ik er aan kom.

Die avond spelen we een pittige wedstrijd tegen één van de bovenste teams. Een gelijkopgaande wedstrijd waarbij wij aan het langste eind trekken. Euforie maakt zich van ons meester, mijn teamgenoten roemen mijn doping. Maar na de wedstrijd heb ik naast een dikke wang, een bloedneus, blauwe plekken en gekneusde ribben.

De dagen erna heb ik pijn in mijn kaak en bij de ribben. Als vrijdag wederom de pijn omhoog komt en het begint te steken, bel ik toch maar de tandarts. Bij hoge uitzondering, vanwege een grote angst. Die avond om 21.00 uur mag ik komen. Onderweg in de auto heb ik het koud, tril ik en ben ik heel erg gespannen. Eenmaal in de stoel laat ik het gaan. Er wordt geboord, geduwd, gesneden en een traan loopt uit mijn ogen. Enige tijd later rij ik naar huis en laat de spanning van mij afglijden.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten