columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch (Foto: Franklin Veldhuis)

Column Ester Agterbosch: Zo'n bijzonder jaar

  Column

Elk jaar denk ik weer: zo'n bijzonder jaar gehad, dat kan niet overtroffen worden. En aan het eind van dat jaar zeg ik het weer. Onvoorstelbaar ook wat er allemaal in een jaar gebeurt. Terwijl ik het idee heb dat zo'n jaar zo snel voorbij gaat.

Zo heb ik een vol jaar lang columns mogen schrijven. Mijn gevoel en belevenissen mogen delen met velen. Niet gedacht dat ik dat zou kunnen. Zeker niet gedacht dat dit ook gewaardeerd werd.

Met mijn volwassen geworden dochter prachtige gesprekken mogen voeren. Samen kunnen reizen, waarbij we dichter naar elkaar toe 'gereisd' zijn. Wat leer ik veel van haar.

Een jaar waarbij ik het lef heb gehad om te kiezen voor een andere baan. Ondanks de vertrouwdheid waar ik in zat. Een pittige stap die niet vanzelf ging, maar waarbij ik nu kan zeggen dat ik de juiste keus heb gemaakt.

Ontzettend veel geleerd van mijn voorbeeld Hessel Bosch. Mooie tripjes gemaakt om de kans te krijgen ook zulke mooie foto's te maken. Buiten de foto's is er zoveel meer ervaren.

Mijn lieve vrienden die er waren op de momenten dat ik ze nodig had. Samen genieten, lachen en huilen. Troostende woorden, lieve knuffels tijdens mijn grote angsten. En juist door hen heb ik ook vreselijk veel gelachen en mooi momenten mogen beleven.

Er zijn leuke mensen op mijn pad gekomen en er zijn mensen gegaan. Dat is nu eenmaal onderdeel van leven. Zeker mis ik er een aantal, maar mijn deur staat altijd open. Goede voornemens ga ik niet maken. Daarvan vind ik dat je die op elk moment in een jaar kan maken. Wel wil ik een wens uitspreken: de wens dat ik kan blijven genieten van de mensen om mij heen, van de prachtige wereld waarin wij leven, dat ik mijn mogelijkheden blijf zien en deze dan ook direct ga gebruiken. En niet het onbelangrijkste: gezond blijven.

Dag 2018, je bracht me veel moois en welkom 2019.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten