( )

Column Ester Agterbosch: Geslaagd

  Column

'Proost!', roepen we bij de eerste ronde. Met een select groepje zitten we aan de high wine en high beer. Het eerste drankje gaat vergezeld van een heerlijk hapje. 'Proost op jou', wordt er gezegd. De 'jou' in deze is mijn vriendin, die jarig is en na 8 jaar studeren geslaagd is. Reden om met elkaar iets speciaals te doen vindt zij.

Zowel jonge mensen als wij oudjes zitten deze avond bij elkaar. Mooi om de verhalen te horen die verteld worden. Mijn gedachten zijn er soms niet bij, want die dwalen nog af naar het ziekenhuis. Naar de kamer met toeters en bellen om zo goed mogelijk zorg te geven aan een dierbare.

Het tweede gekozen drankje komt er aan en weer proosten we met z'n allen. In gedachte proost ik op het leven.

Met trots kijk ik naar mijn vriendin. Gewoon geslaagd, gewoon keihard gewerkt. En dat is eigenlijk niet zo gewoon met alle ups and downs die er in die acht jaar zijn geweest. Maar toch heeft ze het maar mooi geflikt. Een doorzetter is ze en een voorbeeld voor allen die bij haar aan tafel zitten. Zo ook voor mij.

Gaat het met je, vraagt ze. Ook daar heeft ze tijdens haar feestje oog voor. Ik geef aan dat ik moe ben, maar dat ik het naar mijn zin heb. Dat mijn gedachten er niet de hele tijd bij zijn. 'Dat begrijp ik', zegt ze. Een knuffel volgt en mijn hart gloeit. Nu maar hopen dat zijn hart ook gaat gloeien, denk ik meteen. Morgen ga ik er weer naar toe en zal ik, voor zo ver dat kan, knuffelen.

Bij het derde glaasje wordt de stemming meer jolig en ik doe er aan mee. We lachen om gemaakte foto's en filmpjes die gretig worden gedeeld. Zo'n gemêleerd gezelschap dat zo fijn samen is. Mijn vriendin straalt en terecht. Dit is haar avond.

De avond is geslaagd, net zo geslaagd als mijn vriendin!

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten