columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch (Foto: Franklin Veldhuis)

Column Ester Agterbosch: Niet bang zijn

  Column

Tergend langzaam loop ik zijn kant op. Bang voor wat ik ga aantreffen. Natuurlijk heb ik hem wel vaker gezien, maar niet in deze toestand. Ik probeer me te herinneren wat hij tegen mij had gezegd, vlak voordat het zou gaan gebeuren. "Niet bang zijn, ben ik ook niet." Maar uiteindelijk was het de angst die me wakker hield in de nacht. 'Wat als' en 'misschien nooit' bleven in mijn hoofd spoken.

Ondertussen was ik al dichterbij gekomen. In de grote hal loop ik een beetje met mijn ziel onder mijn armen. Welke kant moet ik op? Zou ik het zelf kunnen vinden, maar na het kijken op de borden besluit ik het toch maar te gaan vragen. Een aardige dame legt mij uit waar ik naar toe moet en wijst met de vinger richting de gang waar ik linksaf dien te slaan. Linksaf, lift nemen, wederom links en dan eerste kamer rechts. Het riedeltje laat ik in mijn hoofd gaan.

Aangekomen op de juiste afdeling sta ik voor de dichte deuren. Ik kijk om me heen, lees het informatieblad op de muur en bedenk me dat ik ook nog weer terug zou kunnen gaan. "Niet bang zijn", hoor ik hem weer zeggen. Ik druk op de knop en de deuren openen zich. Eerste kamer rechts.

Ik stiefel naar binnen en ik herken hem even niet. Vlug kijk ik op het naambordje en hij is het wel. Ik schaam me er een beetje voor. 'Sorry', mompel ik zachtjes en zijn ogen gaan open, maar waarschijnlijk nemen ze niets op. Naast zijn bed sta ik hem aan te kijken en naar alle toeters en bellen om hem heen. Dit maakt een grote indruk op mij. Praten Es, praat tegen hem.

Zijn armen zijn opgezwollen zie ik, als ik zijn hand zachtjes pak. Ik streel met mijn duim over zijn duim. Weer ietwat beweging. Zal hij het weten dat ik er ben? Voor even blijf ik naar hem kijken, kus hem op zijn voorhoofd en fluister zacht dat ik van hem hou.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten