columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch (Foto: Franklin Veldhuis)

Column Ester Agterbosch: 'Hoe kan iemand zó gemeen zijn?'

  Column

We hebben heerlijk gegeten, want koken kan ze, die vriendin van mij. Een lekker glaasje wijn erbij en we leggen elkaar stellingen voor. Waar kan je nu echt boos om worden? vraag ik. En direct antwoordt zij: Onrecht. En daarin kan ik haar alleen maar gelijk in geven. Onrecht is boosmakend en frustrerend.

Het komt helaas erg vaak voor en hoogstwaarschijnlijk hebben we zelf ook wel eens iemand onrecht aangedaan. En hoe graag je ook wil dat het niet gebeurt, is het niet altijd te voorkomen of te verhelpen. Zo komen wij tijdens ons gesprek over het onrecht dat een plaatsgenoot en oude bekende van ons overkwam. Dusdanig vervelend dat hij op de landelijke tv zijn verhaal doet om daarmee zijn eigen pech en verdriet te kunnen vertellen en wellicht zeker om anderen te waarschuwen.

Want wat was het geval: hij leert een vrouw kennen, wordt verliefd en alles in een razendsnel tempo. Althans dat vond ik, maar tevens is er niemand anders die ik zoveel liefde en geluk gun. En dat vonden er meer met mij. Goed, tot zover de liefde, als je van liefde kan spreken. Daar kan je ook mee op tv komen, maar dan zijn het vooral andere programma's.

Nee, de zogenoemde liefdevolle vrouw blijkt een heks te zijn, die hem geld en sieraden ontneemt. Daarbij haar zoon de schuld geeft en uiteindelijk haar ex-man. Wat een verdrietig verhaal. Hem is zoveel onrecht aangedaan, dat ik bij wijze van spreken haar wil opzoeken om te vragen wat haar bezielt. Bereik ik daar iets mee? Niet direct, maar het zou me wel opluchten. Nu is hij niet de enige die dit onrecht is aangedaan, er zijn er meer. Reden genoeg om de aandacht op dit onrecht te richten in een tv-programma. Ik vind het erg dapper van hem, dat hij dit durft te delen met zoveel mensen.

Hoe kan iemand zo intens gemeen zijn en spelen met gevoelens van anderen? Met één enkel doel om er zelf financieel beter van te worden? Laten we hopen dat het recht zegeviert.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten