Column Ester Agterbosch: poseren in een kokkerrok

  Column

Hey, Ester, zegt Thomas, hoe gaat het? Zou jij eens willen poseren voor Tubino? Een kokerrok of kokerjurk voor de zelfverzekerde zakenvrouw? Thomas ken ik al vanaf zijn vijfde. Hij was een klasgenootje en vriendje van mijn dochter. Hij studeert styling en mag dit in zijn stage bij dit modemerk in de praktijk brengen. Zijn enthousiasme maakt dat ik dit graag voor hem wil doen. Die vrijdag rijd ik richting Amsterdam en laat me verrassen.

Nog nooit van mijn leven heb ik zoveel make-up op mijn gezicht gekregen. Ik herken mezelf bijna niet als ik in de spiegel kijk, maar ik besef me dat dit nodig is voor de foto's. Thomas heeft enkele setjes uitgezocht. Ze passen goed en ik ben verrast hoe mooi het er uit ziet.

Selma Duinkerken, ontwerpster en oprichtster van Tubino, komt even kijken en geeft aan dat ik vooral moet lachen op de foto. Aan leuke dingen denken! "Wat betekent Tubino?", vraag ik haar. Het blijkt Italiaans te zijn voor kokerjurk of kokerrok. Vrouwen die deze kleding dragen zijn tevreden met zichzelf, zegt Selma. Je durft jezelf te tonen, of je nu groot of klein bent, een buik of geen buik hebt. Eenmaal het eerste setje aan voel ik wat ze bedoelt. Door deze kleding voel ik me enorm vrouwelijk.

We gaan met de auto het centrum van Amsterdam in, de stylist mee, de fotograaf en zelf de visagist is er bij. Het voelt nog steeds een beetje vreemd, maar het is zo ontzettend leuk om het te mogen ervaren.
Bij de Blauwbrug maken we foto's en het is heerlijk om te beleven hoe de mensen om ons heen reageren. Een enkeling stopt, een toerist neemt ook foto's en een vrouw schreeuwt dat we op moeten rotten. Opeens schiet Arie Boomsma voorbij en voor ik het in de gaten heb, staat hij naast me. Hij lacht zijn tanden bloot en ik sta er te blij bij. Wat een dag!

Welkom in het zo vreselijk leuke Amsterdam!

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten