columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch (Foto: Franklin Veldhuis)

Column Ester Agterbosch: Wat een week!

  Column

Wat een week heb ik achter de rug. Wat een energie had ik en heb ik gekregen. Allereerst had ik een paar dagen vrij, wat natuurlijk al een heerlijk gevoel geeft. Echter deze dagen waren ingepland om met Hessel Bosch, een vriend mag ik wel zeggen, te fotograferen in Portugal!

Heerlijk temperatuurtje, prachtige omgeving en goed gezelschap. Alle ingrediënten voor een paar mooie dagen. Wat hebben wij veel gezien en wat heeft hij mij laten zien. Een exclusieve masterclass kan ik het wel noemen. En dan te bedenken dat een dag na terugkomst zijn expositie in de Twentsche Foodhal in Enschede is geopend door Koningin Máxima. Meer dan de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen.
Naast het vastleggen van bijzondere plaatjes hebben we plannen om samen iets te maken. Daar ben ik toch wel heel erg enthousiast over. Naast enthousiast ook heel erg trots. Wordt vervolgd.
Afgelopen zondag was er een halve marathon gepland in Reutum, de Dom Verdan loop. Alleen al om die naam wilde ik graag meedoen. Maar ik had niet of nauwelijks getraind. Stiekem hoopte ik eigenlijk dat ze mijn aanmelding niet hadden ontvangen, maar zaterdag toch even gecontroleerd. En ja hoor, mijn naam prijkte ergens bovenin.
Bij het wakker worden voelde ik me goed. Maar na het googelen op de termen 'ongetraind' en 'halve marathon lopen' sloop er wat angst in. Moest ik het wel doen? Mijn lijf voelde echter goed en in mijn koppie was het al niet minder. Een uitdaging zou het zijn en ik pakte mijn hardloopschoenen. In Reutum aangekomen was het al één en al gezelligheid. Meerdere afstanden waren al gestart en om 10.00 uur was het de beurt aan de lopers van de halve marathon. Na 15 kilometer werd het best zwaar en vroeg ik mezelf af waarom ik toch was gestart. Maar eenmaal over de finish wist ik waarom. De kick, de adrenaline, de overwinning op mijn onzekerheid. Gewoon Dom Verdan!

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten