columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch (Foto: Franklin Veldhuis)

Column: Nico is overal met z'n camera

  Column

En ik zie hem weer lopen. Je kan hem uittekenen in een zwarte broek, zwart shirt, een jasje zonder mouwen en vaak ook een petje. Daarnaast volgepakt met tassen en camera's. En dan niet te vergeten zijn immer vrolijke gezicht. Nico Asbroek heet hij. "Ga je er vandoor Nico? Ben je er klaar mee?" vraag ik. "Klaar niet, zegt hij, maar de foto's moeten nog uitgezocht en geplaatst worden." En daarmee bedoelt hij de foto's die hij heeft gemaakt op het Scholtenhagenfestival. Zijn gezicht straalt, want zijn missie is volbracht.

Een prachtig en goed georganiseerd festival, waarbij het goede weer, de leuke mensen en de heerlijke muziek het een leuke dag maakten. Dan is het maar weer eens duidelijk hoe mooi de plek is en dat hier toch eigenlijk veel meer van deze prachtige evenementen georganiseerd zouden moeten worden. Als je niet bij dit festival was, dan verwijs ik je naar de Facebookpagina van Nico Asbroek, waar de sfeer door hem goed is weer gegeven. En naar de foto's elders in deze krant.

Ik heb bewondering voor Nico. Voor zijn passie voor fotografie, maar nog meer de passie om datgene wat hij maakt te delen. Want dat is waar hij het voor doet, delen van mooie momenten. Hoeveel mensen hij al niet voor de camera heeft gehad. Vele Haaksbergenaren zullen door hem vastgelegd zijn. Net zoals velen hem ook van gezicht zullen kennen.

Hij laveert onopvallend tussen het publiek door om alles te kunnen vastleggen. Daar waar hij zelf soms weinig spreekt, zeggen zijn foto's alles. Bijzonder is dat hij bij alle evenementen aanwezig is. Daardoor legt hij een stukje geschiedenis vast. Daar ik zelf, en velen met mij, niet kan en ook niet overal aanwezig wil zijn, kan ik toch via de foto's van Nico zien hoe het was.

Nico, ik hoop dat je nog heel lang ons Haaksbergenaren blijft vastleggen op de soms zo gevoelige plaat. Dat wij mee kunnen blijven kijken bij alle evenementen die er worden georganiseerd voor zowel jong en oud. En weet je wat mij nou zo leuk lijkt, om hem eens te fotograferen. De uitnodiging staat Nico!

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten