columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch (Foto: )

Column Ester Agterbosch: Zon op mijn lijf

  Column

Ze schaterlachen en er wordt geroepen, zelfs geschreeuwd. Waarschijnlijk punten gescoord met jeu-de-boulen. Een groep oudere Franse mensen speelt dit spel op een veld boven het terras waar ik in slaap probeer te vallen.

De zon heeft zich even verstopt achter de zeldzame wolken. Toch is de warmte voelbaar. Op het hemelbed kijk ik dromerig voor me uit over de prachtige azuurblauwe zee. Het voelt als in het paradijs te zijn. Alle ingrediënten zijn daarvoor aanwezig. Bijna alle ingrediënten. Want naast de prinses op het hemelbed mist er een prins. Oftewel een fijne man die mij wil insmeren.

Bij gebrek aan die prins pak ik het flesje zonnebrand en smeer me in, voor zover ik kan. Mijn boek ligt naast me en ik heb mezelf een cappuccino gemaakt. Wat een vooruitzicht. Om even niets te moeten. Nou ja, bijna niets. Af en toe even draaien op het hemelbed en soms even opstaan voor een hapje eten. Mijn prachtige dochter is erbij en we hebben tijd samen.

Die tijd samen is goed. We zien elkaar vanwege studie en het wonen in een ander deel van Nederland minder vaak. Een week is ze bij me. De eerste dagen moeten we even wennen. Maar daarna voelt het snel weer vertrouwd. We praten over haar toekomst en ik groei van trots als ik haar plannen hoor. Wat is ze gegroeid en wat klinkt ze volwassen. En wat leer ik ontzettend veel van haar.

De laatste avond samen lopen we richting restaurant. Met de mobiel filmt ze mij en geeft commentaar: kijk mijn moeder, met de hakken en gave jeans, kijk hoe mooi ze is. We lachen beiden, maar het geeft me een goed gevoel, dat ze ook trots op mij is. Dit nemen ze ons niet meer af. Later kunnen we hier met plezier op terugkijken.

Als ik de volgende ochtend in de spiegel kijk, zie ik dat ik lekker ben verkleurd, behalve mijn rug. Die is enorm rood en gevoelig. Toch maar op zoek naar die prins.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten