Logo haaksbergerkoerier.nl


columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch

Column Ester Agterbosch: Ochtendblues

  Column

Bij het openen van mijn ogen pak ik mijn wekker en zie dat het net iets voor zessen is. Wederom een waardeloze nacht, zoals er al zoveel zijn geweest. Zal ik blijven liggen en hopen dat ik nog even in slaap zal vallen? Wetende dat dit eigenlijk nooit zal gebeuren, stap ik uit bed. Loop richting badkamer en verzamel moed om in de spiegel te kijken. Wat ik zie is vermoeide, doorlopen ogen. In de keuken neem ik een glas lauw water met een uitgeknepen citroen. Buiten dat ik dit erg lekker vind, word ik hier ook meestal fijn wakker van. Ik besluit om mijn hardloopschoenen te pakken en de bossen in de omgeving maar eens onveilig te maken met mijn ochtenduiterlijk. Muziek in de oren en gaan.

De temperatuur buiten is aangenaam, maar het zou van mij nog warmer mogen. Dan voel ik me zelf het prettigst. De eerste kilometers vraag ik mezelf wat ik aan het doen ben. Het lijf is stijf en het lijkt zo zwaar te gaan. Ik probeer me te concentreren op de omgeving en benoem in mezelf wat ik zie. Maar automatisch ga ik weer terug naar mijn stramme lijf en noem mezelf een slappeling als ik toch niet de 5 kilometer vol kan maken vandaag.

En opeens ben ik in de flow, de passen gaan vanzelf. Ik zie daadwerkelijk mijn omgeving. De muziek zing ik mee en ik voel me met de meters beter en beter. Het is heerlijk buiten. Langs de nieuwe N18, waar het verkeer op deze vroege ochtend al voorbij raast. "Goed gedaan hoor ik via mijn mobiel, je hebt al weer 4 kilometer gelopen. De laatste kilometer ging in 10,4 km. per uur." Onzin dat ik dit wil weten denk ik, want ik loop lekker. Daar gaat het om.

Bij het kruispunt besluit ik links te gaan, een extra lusje erbij. Van mijn vermoeidheid merk ik even niets meer en buiten het stramme begin heb ik bijna zonder moeite 10 km. gelopen. Goedemorgen wereld, goedemorgen aan mezelf. Heel even niets, want ik heb vakantie.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox