columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch

Column Ester Agterbosch: Piekertijd

  Column

Het gaat even niet zo lekker. Ik kom niet door mijn verkoudheid heen en de pijn in de rug is geen prettige. Daarnaast is het weer eens zo ver dat de nachten erg kort zijn doordat ik niet kan slapen. Als dan toch elke ochtend de wekker gaat rond 7 uur dan is het soms lastig om de dag door te komen met zo weinig energie. Want dat is het: de energie staat op een enorm laag pitje.

Zoals met zoveel wil ik dit ook graag verklaard hebben en ben dus aan het piekeren wat het zou kunnen zijn. En dat gepieker is natuurlijk al een extra druppel op die toch al gloeiende plaat. Maar er zijn nogal wat dingen die me bezig houden.

Een dochter die haar huisje uit moet en nog niets anders heeft om te gaan wonen. En dat in Utrecht, terwijl de studie doorgaat. Ik maak me zorgen en zij geeft enkel aan: "Hoeft niet, mam". En ik weet ook dat over een half jaar ik hier met een kleine glimlach op terugkijk, want we hebben dat waarschijnlijk toch weer gered.

Mijn duizeligheid laat me ook piekeren. Wakker worden met een kamer die als een gek blijft draaien, daardoor niet op kan staan. En als ik dan opsta moet ik me stevig vasthouden, anders ga ik onderuit. Volgens mijn huisarts is het BPPD, een goedaardige positionele draaiduizeligheid. Direct wil ik dit verklaard hebben en struin het internet af naar de klachten en behandeling. Al snel is duidelijk dat er niet veel aan gedaan kan worden en dat het een kwestie van tijd is dat het weer minder zal zijn. Tot dan zal ik elke ochtend op die manier wakker worden en de hele dag door een onstabiel gevoel hebben.

Ook dit gaat over, daar ga ik vanuit. En om dat kracht bij te zetten heb ik eindelijk een startbewijs kunnen bemachtigen voor de Berenloop op Terschelling. Deze is pas in november, dus zo gauw de energie weer aanwezig is zal ik mijn loopschoenen weer tevoorschijn halen en lekker gaan trainen.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten