columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch

Column Ester Agterbosch: Asfalt en bloemen

  Column

En dan is-ie ineens open en rijden er auto's over de nieuwe weg. Best vreemd dat je zo snel went aan een veranderde omgeving. De nieuwe N18 is vanaf 2 mei 2018 officieel open. Anderhalf jaar hebben ze er over gedaan. Dat het een hot item was, werd al snel duidelijk door de veel gedeelde informatie in de media.

Ik weet nog dat er velen tegenstribbelden. Mensen die hun huis moesten verlaten, wegen die omgelegd werden. Daar waar je voorheen rechtdoor op de Geukerdijk naar Boekelo kon, moest je opeens een stukje omrijden. De trein die niet meer zijn eigen route kon rijden. Dit zou toch echt niet gaan wennen, dacht ik. Maar hoe grappig is het dat elke verandering al snel went. En hoe snel veranderingen elkaar opvolgen. Want ben je net gewend aan de tijdig aangelegde weg, moet je nu wederom over het nieuwe traject. Ook dit zal snel eigen worden. En over een jaartje weten we niet beter.

Wat ik lastiger vind om aan te wennen zijn de vele bomen die gesnoeid zijn voor deze weg. Een deel ligt nog gekapt in het stuk naast de nieuwe weg. Best jammer, ook al zijn er al veel nieuwe boompjes geplaatst. Dat zal er straks vast mooi uit gaan zien. Ook was het mooi om te zien, en dat sprak mij heel erg aan, dat er bloemen rijkelijk bloeiden in de omgespitte grond voor de nieuwe weg. De berm die daardoor overbleef, bevatte allemaal prachtige bloemen. Bloemen die ik voorheen nog nooit had gezien. Mooi en kleurrijk. Ik hoop dat deze over een paar weekjes weer terug zijn.
Vandaag liep ik mijn rondje hard langs het nieuwe traject. Daarbij zag ik de stoomtrein zijn route rijden over het vernieuwde stuk, terwijl vlak er naast auto's reden op het nieuwe wegdek. Ik ben even gestopt en heb het overzien. Dat in zo'n relatief korte tijd een landschap zo snel kan veranderen. Even weer wennen en over een tijdje weten we niet beter.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten