columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch

Column Ester Agterbosch: Pannekoekenbier

  Column

Eens in de zoveel tijd is het leuk om met vriendinnen iets af te spreken. Daarvoor zijn er whatsappgroepen aangemaakt. Wat dacht je van een high beer? Drie verschillende soorten bier met een borrelplank. Zo gezegd, zo gedaan. Op naar een pannenkoekenrestaurant, waar we de high-beer zouden gaan nuttigen.

Daar aangekomen, zagen wij bij de entree al de brouwerij. Leuk om te zien, maar nog leuker te weten dat we zo de zelfgebrouwen biertjes gaan proeven. Eenmaal binnen is het vol met jonge gezinnen. Wij gaan er vanuit dat we naar een speciale ruimte gaan, waar we gezellig met andere bierdrinkers het glas zullen heffen. Maar helaas, we mogen plaats nemen tussen de rondrennende, enthousiaste kinderen en de soms zuchtende ouders.

Jonge serveersters lopen vriendelijk lachend langs. Eentje brengt ons het eerste biertje, maar vergeet te vertellen wat het is. Navraag blijkt dat het een witbiertje is met een vleugje sinaasappel. De borrelplank wordt ook bezorgd.

We zitten bij een open haard die niet aan is, terwijl de temperatuur buiten het wel toestaat. We krijgen een beetje de slappe lach. Tot we weer toe zijn aan het volgende biertje. Een heerlijk donker exemplaar. Ondertussen komt er een vader met zoon tegenover ons zitten. De jongen met downsyndroom heeft ons met zijn prachtige gezicht en uitstraling betoverd. Zonder het zelf te weten steelt hij de show.

Uiteindelijk wordt het laatste biertje, een bokbiertje, geserveerd. Ook deze smaakt prima. We bespreken de high-beer en hoe we het zelf zouden aanpakken. Een aparte ruimte voor de bierdrinkers, wellicht in de buurt van de brouwerij, zou ons voorstel zijn. Waarbij de brouwer aanwezig zou zijn om uitleg te geven over de biertjes die geserveerd worden. Uit de buurt van pannenkoekenetende kinderen.

Want ondanks dat de entourage niet dat was wat wij hadden we verwacht, moeten we wel erkennen dat de biertjes enorm goed smaken. En deze biertjes zijn meer aandacht waard.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten
Shopbox