columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch

Column Ester Agterbosch: Verkeerde boot

  Column

Vrijdagmiddag half twee stap ik in mijn auto en rij richting mijn vriendin. Voordat ik haar ophaal toch even snel lang de supermarkt. Een zak M&M's mee in de auto en lekkers voor bij de wijn. We drinken eerst een kop koffie, voordat we koers zetten naar Ameland.

De koffers worden in de auto gezet en het lijkt gezien de bagage dat we wel drie weken weggaan, maar hé, je kan nooit genoeg schoenen bij je hebben. Het is koud buiten, maar de zon schijnt volop. We hebben gedacht om de boot van 18.00 uur te pakken.  Rond 16.50 arriveren we in Holwerd en een verlicht bord geeft aan dat de boot van 17.00 uur klaar ligt om te vertrekken. Ik geef aan dat we deze nog kunnen redden en we maken haast.  
Eenmaal op de boot nestelen we ons op een bank en kijken over het water. De zon zakt al dieper en de prachtige gloed over het water vraagt om gefotografeerd te worden. Verbaasd kijk ik naar de reclame en boodschappen op de vele tv's die in de boot hangen. Die gaan toch allemaal echt over Schiermonnikoog. Ik kijk mijn vriendin aan en vraag of we wel op de goede boot zitten. Zij kijkt om zich heen en ziet ook alleen maar Schiermonnikoog. Op een gegeven moment wordt er omgeroepen dat we gaan aanmeren en we ons klaar moeten maken voor vertrek van de boot.

Al giechelend lopen we richting uitgang, de borden volgend waarop staat vermeld 'uitgang Schiermonnikoog'. We moeten nog harder lachen en het scenario komt voorbij dat we weer met dezelfde boot terug moeten naar Holwerd om daar weer de boot richting Ameland te pakken. Twee medewerkers van de boot vragen wij of we op Schiermonnikoog zijn, de mannen kijken ons aan en knikken van 'ja'. "Gewoon blijven zitten", zegt de één. De ander: "Dan kom je vanzelf weer terug..." 

Allebei beginnen ze te lachen en ze geven aan dat we tóch op Ameland zitten. Vanwege reparatie van een boot is de boot van Schier ingezet. Opgelucht gaan we aan wal, ons weekend Ameland kan beginnen.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten