Logo haaksbergerkoerier.nl


columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch

Column Ester Agterbosch: Dol op taal

  Column

'Taal is zeg maar echt mijn ding'. Dat is een citaat van Paulien Cornelisse, maar deze regel is zeker op mij van toepassing. Ik ben dol op taal. Mooie woorden, prachtige zinnen, taalhumor waar Herman Finkers enorm sterk in is.

Met taal kan je uitdrukken wat jouw gevoel is en dat kan ook in muziek. En dat is ook een passie van mij. De melodie is zeker van belang, maar u begrijpt al dat ik altijd goed luister naar wat er wordt gezongen.

Zo zijn er pareltjes van teksten en vaak is er één zin die me enorm pakt. Tijdens het hardlopen heb ik muziek op mijn oren en vaak wordt ik verrast door zo'n mooie zin.

Zoals deze: "Press my nose up to the glass around your heart". Hoe prachtig drukt deze zinsnede het tonen van een zwakte uit. Mijn volgende favoriete zin is er één uit een prachtige liefdesverklaring van Herbert Gronemeyer: "Schön daß es dich gibt". Wat is het een fijne gedachte dat iemand het fijn vindt dat jij bestaat.

Zelf schrijf ik gedichten en mijn wens was om ooit een eigen lied te schrijven en dit ook zelf te zingen. Nu kan ik niet zingen, maar mijn eigen lied wilde ik toch graag zelf ten gehore brengen. Een gedicht dat ik had geschreven was de inleiding van het lied. Een goede vriend van mij hielp me en heeft de muziek erbij gemaakt. In een sfeervolle, intieme omgeving met allemaal mooie en lieve mensen heb ik het liedje mogen zingen.

Bloedzenuwachtig, maar met zoveel zin. En ook in mijn eigen lied heb ik een favoriete zin: "Ik trek mijn andere ik aan". Een pijnlijke zin voor mij, maar ook een ware zin. Die andere ik zat niet op het krukje toen ik het lied zong, dat was ik. En daar moet ik mij aan vast blijven houden.

Muziek en tekst zetten mij aan het denken. Brengen mij in vervoering. Maakt dat ik zelf wil schrijven, de mooie woorden pakken in een zin. "Thank you for the Music".

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox