Column: 'Waarom is Gertjan Verbeek geen fan van de Spaanse zon?'

  Column

Het zit Verbeek en de zijnen ook niet mee. Met zijn FC Twente-kroost zit hij in Zuid-Spanje, op een steenworp afstand van het prachtige dorpje Totana. Trainen onder de Spaanse zon met een graadje of 23.

Normale mensen vinden dat zo aan het begin van het jaar de meest optimale trainingsomstandigheden, maar Gertjan niet. Het opperhoofd van de profvoetballetjes is bang voor blessures. Vroeger stoorde me ik nog wel eens aan bepaalde ontwikkelingen. Tegenwoordig lach ik er vooral om. En zo ook om de uitspraken van Verbeek. Zo warrig hij zijn haar op zijn hoofd heeft staan, zo warrig ziet het er bij hem onder dat haar ook zo uit. Met zulke uitspraken wekt hij de indruk dat zijn IQ op het gelijke niveau zit als de huidige stand op de ranglijst. Verbeek zou beter moeten weten, althans dat was mijn vermoeden. Hij bevestigt echter voor de zoveelste keer dat de profvoetballerij overloopt van over het paard getilde figuren, die met hun aanstellerij het verwende gedrag in dit wereldje niet onder stoelen of banken steken.

Oud-buurjongen en FC Twente-watcher Leon ten Voorde schrijft wel eens een kritische noot, maar moet natuurlijk aan zijn eigen carrière denken en vindt het Spaanse verblijf ook maar doodsaai. Ik zag afgelopen week het televisieprogramma van Floortje Dessing, 'Floortje naar het einde van de wereld'. Ze zat tijdens deze uitzending op een niet al te beste plek op deze aardbol en dankte God op haar knieën dat ze heelhuids kon terugkeren. Ik heb haar aangeschreven met het verzoek om de volgende keer Verbeek mee te nemen om vervolgens, als ze helemaal op het einde van de wereld is, alleen terug te keren. Dan komt er bij FC Twente hopelijk weer een normaal mens als trainer in beeld.

Oud-columnist van de Haaksberger Koerier Freddie Dieperink woont sinds enkele maanden in Spanje en laat vanuit zijn huidige woonplaats Totana nog af en toe zijn licht schijnen op Twentse zaken.

Meer berichten