columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch

Column Ester Agterbosch: Mooie momenten

  Column

Sinds ik deze column schrijf krijg ik vaak tips van mensen waarover ik zou kunnen schrijven. Vaak als in een lolletje en soms toch ook serieus. Zo deed ik een paar weken terug mee aan een pokertoernooi, georganiseerd door de sportschool. Dat zou toch een mooi verhaal kunnen opleveren, werd er geopperd. Zo'n zestig mensen deden er mee. Een aantal met zonnebril en een enkeling met pet. Pokerfaces genoeg en de avond was geslaagd. Zeker als je als pokerleek aan de finaletafel komt.

Ook via de fietsclub komen vaak tips binnen om over te schrijven. Een feest van een fietser die 70 is geworden zou toch een mooie aanleiding kunnen zijn? Ook waar, het was een prachtig feest. De - met alle respect - oudere fietsers dansten en feesten er op los. Zoals zij ook op kop fietsen bij de trainingen en tochten. Zij hadden dan ook een groot voordeel: de dag na het feesten hoefden zij niet te werken.

Nog een tip zijn de grappen en uitingen in de groepsapp van de fietsclub. En daar waarvoor de app is bedoeld, het delen van tochten en het wel of niet gaan in verband met de weersomstandigheden, wordt er toch ook regelmatig een grap in gegooid. Heerlijke humor waar veel mensen op reageren. Zo was er bij een opruimactie enige consternatie toen een attribuut werd gevonden dat de tongen losmaakte. De ene grap volgde de andere op en de afgesproken regels over het gebruik van de app waren al weer vergeten. Ach, als het zo nu en dan gebeurt moet dat toch kunnen.

Schrijf over de komst van het nieuwe jaar, zegt een vriendin. Het nieuwe jaar staat op de stoep en dat jaar zal nog veel meer mooie momenten opleveren. Blijf ze delen. Ik wens jullie een prachtig, inspirerend, sprankelend, sportief en vooral een gezond 2018.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten