columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch

Column Ester Agterbosch: Hessel

  Column

"Een vrouw met donkere krullen werd er gezocht", gaf mijn collega-fietser aan. "Daarbij dacht ik direct aan jou." Telefoonnummers werden uitgewisseld en het contact was gelegd. Een voordeel van de huidige media is dat je direct alles kan opzoeken om te zien waar, wat en hoe. Zo nieuwsgierig was ik wel en mijn nieuwsgierigheid werd bevredigd. Genoeg te zien en te vinden over deze bijzondere man en over zijn prachtige werk. We maakten een afspraak om te zien of er een klik zou zijn, want dat was voor hem een vereiste. Vol enthousiasme reed ik naar hem toe en bij het openen van de deur zag ik een kleine man, lang haar, rond brilletje en een getekend gezicht. "Koffie?" vroeg hij.

In zijn knusse huisje dronk ik koffie en werd getrakteerd op - voor mij - nieuwe muziek: Madrugada. Een Noorse rockband die niet meer bestaat, maar waar hij alle cd's van bezit. Hij vertelde een beetje over zijn leven en over zijn grote passie. Samen bezochten we zijn expositie, zowel binnen als buiten. Prachtige portretten over de nieuwe Enschedeërs en een confronterende serie zwart-wit portretten van de man en zijn drank.

Een oud lasmasker, dat hij voor 3 euro kocht in een kringloopwinkel, bracht hem op het idee van de foto. Bij het zien van dit masker kwam er bij hem al een beeld tevoorschijn hoe het er uit zou moeten gaan zien. Een afspraak was gemaakt. In een industriële omgeving zou de shoot gedaan worden. Enkel een oude overall, donker om de ogen en lippen gestift. En wat had ik het koud, maar dat heb ik er graag voor over gehad. Wat een passie en wat een gedrevenheid bezit deze man. Zijn creativiteit kent geen grenzen. Gretig heb ik alles opgenomen.

Het resultaat is op mijn instagram te zien. Geen bewerking, alleen zwart-wit en een kader er om heen. Het was een genoegen om voor zijn lens te mogen staan en het was een nog groter genoegen om hem te mogen leren kennen.

De kleine man Hessel Bosch is een hele grote!

NB. De foto hieronder is er een uit de serie van Hessel Bosch

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten
Shopbox