columniste ester agterbosch
columniste ester agterbosch

Column Ester Agterbosch: Koningin

  Column

Vorig jaar heb ik mezelf benoemd tot koningin. Ik kocht een kroon, een leuke jurk en zelfs een staf waar ik mee kon dirigeren. Koningin voor een dag en wel op de dag dat ik 50 werd. Het was een prachtige dag om te regeren, de zon scheen en het volk was aanwezig en blij. Een dag om niet te vergeten. Maar klokslag 12 in de nacht heb ik mijn kroon afgedaan, de sterallures van me afgeworpen en was ik weer een gewone vrouw. Het gewone leven gaat door en ik wijt me weer aan mijn dagelijkse zaken. Af en toe mijmerend naar mijn Koninginneschap van één dag.

Totdat ik een mail ontving waarin ik benoemd werd tot tegelkoningin. En wederom kwam het gevoel van trots en blijdschap naar boven. Ik was wederom een koningin, weliswaar een tegelkoningin, maar toch. Voor deze titel heb ik geen kroon nodig, maar hardloopschoenen. Die ik maar weer eens uit de kast had gehaald. Mezelf heb ik een doel gesteld en dat is de halve marathon van Egmond ergens halverwege januari 2018. Om dit doel te kunnen behalen moet ik trainen en dat doe ik graag. Heerlijk lopen in het buitengebied en zo af en toe de bossen induiken. Nu wil ik altijd graag weten wat de afstand is die ik heb gelopen en natuurlijk mijn tijd en dit doe ik via de Looptijden-app. In deze app bestaat een hardloopspel en zo gauw de afstanden worden geregistreerd wordt er berekend over welke tegels je bent gekomen en hoeveel kilometer je daarin hebt afgelegd. Zo gauw je de meeste kilometers hebt gemaakt over die tegel, word je benoemd tot tegelkoningin.

Maar ook deze koningin kan van haar troon worden gestoten. Een mail geeft dat aan en dat voelt dan toch even niet prettig. Met als gevolg dat mijn hardloopschoenen weer aan gaan en ik kilometers ga maken. Want het is zo'n heerlijk gevoel om soms een koningin te zijn. Een voordeel heeft het, want die halve in Egmond zal straks een makkie zijn voor deze koningin.

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Meer berichten
Shopbox