Column Freddie Dieperink: Grenzen

  Column

Ik ben wel eens op zoek naar grenzen, hou van vooruitstrevendheid en let altijd op details. Of ik dat heb meegekregen of heb geleerd, ik weet het niet. Ik ben er in ieder geval blij mee, maar weet ook dat niet iedereen daar altijd blij van wordt. Datgene wat ik afgelopen jaar aan het krantenpapier heb toevertrouwd werd in het algemeen als erg leuk en positief ervaren. Tja, je kunt het nooit iedereen naar de zin maken, maar diegene die ik in het verleden 'geraakt' heb moet maar denken: het is maar een column, de haring wordt ook in deze krant gerold en de wijsheid heb ik zeker niet in pacht.

Voorbeeld: La Vuelta. De mooiste wielerronde van de wereld is ten einde. Chris Froome gaat de boeken in als 3e winnaar ooit van 2 grote rondes in één jaar. En dat 'Chrissie' ging winnen, dat was mijn voorspelling

Ik zat echter compleet mis met mijn weersverwachting op de dag dat ik er live bij mocht zijn. In tegenstelling tot de gebruikelijke zon, kwam deze dag de regen met bakken uit de lucht. Ik zat er dus behoorlijk naast, maar goed, het was een enorm spektakel en dat vergoedde veel. Elke wielerliefhebber heeft kunnen genieten van de topprestaties van Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman en natuurlijk Wout Poels.

Laatstgenoemde verdient na deze ronde een standbeeld. Dé tweede man die wederom voor een giga-deel debet is aan de eindzege van Froome. Diep, maar dan ook diep respect voor het werk wat de Sky-wielerploeg heeft verzet. De ploeg van Poels en Froome, de meest vooruitstrevende op deze aardbol, goochelt al jaren met getallen om fysiek en mentaal het maximale uit een menselijk lichaam te persen. Heerlijk, die vooruitstrevendheid, de zoektocht naar grenzen, hun oog voor details. Het is niet voor niets 'the sky is the limit'.

Meer berichten