Foto: Franklin Veldhuis

Column Freddie Dieperink: Treurig nieuws

  Column

Voor een deel van de Nederlanders zit de zomervakantie er al op. Het andere deel kijkt er nog naar uit.

Ik ben best voor gespreide vakanties, alhoewel ik het nut ervan niet inzie, maar de 'bouwvak' past niet meer in deze tijd. Bouwvak was vroeger de benaming voor de bouwvakantie (bouwvakvakantie): tot circa 1990 lag de bouw in heel Nederland stil, omdat `de bouw` vakantie had. Tegenwoordig is er geen verplichting meer tot een bouwvakvakantie. Afschaffen dus, zeker gezien de aantrekkende economische ontwikkelingen. In het mediterraanse Spanje kennen ze geen bouwvak. Daar gooien ze de poorten dicht in augustus. Niks spreiding, gewoon de hele maand 'vacaciones'. Erg helder, omdat iedereen dan weet waar men aan toe is.

In de regel zijn de zomermaanden qua nieuws 'komkommertijd'. Toch is er deze week weer landelijk nieuws uit de Ster in Twente. Kijk naar de wijnboerenoorlog. Bergsma veegt de vloer aan met de grote jongens uit de wijnhandel, haalt er zelfs Het Financieele Dagblad mee en zet daarmee Haaksbergen weer op de kaart. 'Haaksbergenaren vermist in Turkije'. Daarmee vult de Telegraaf een ruim gedeelte van haar dagblad. Berichten waar ik en waarschijnlijk velen met mij niet zo vrolijk van word.

Jammer dat datgene waarmee ons dorp weer bekendheid genereert gekoppeld is aan negatieve berichtgeving. Uiteraard is niet alle nieuws even somber, maar het zou mij deugd doen wanneer we 'de Ster' eens op de landelijke kaart zetten met positief nieuws. Iets in de trant van 'Haaksbergen, het meest vriendelijke vakantiedorp van Nederland', of 'in Haaksbergen is iedereen altijd gast'. Volgens mij is er voldoende brandstof voor het aanzwengelen van de Haaksbergse PR-machine. 'We' moeten alleen nog een goede startmotor vinden. Het is nog steeds vakantie, weg met dat treurige nieuws!        

Meer berichten