Erwin Lankheet is erg te spreken over de kansen die Livio hem en z'n collega's biedt.
Erwin Lankheet is erg te spreken over de kansen die Livio hem en z'n collega's biedt. (Foto: PR)

Erwin Lankheet: 'Ook vroege vogels mogen uitslapen in Wiedenhof'

Livio zoekt zorgprofessionals voor Wiedenhof

Haaksbergen - De tweede bouwfase van verpleeghuis Wiedenhof is bijna gereed. De komende maanden worden 32 appartementen, verdeeld over vier woongroepen, opgeleverd en krijgt het gebied haar definitieve inrichting. Voor de nieuwe woongroepen heeft zorgorganisatie Livio alvast vacatures uitgezet. Door Wouter Alberts / Livio

In het najaar van 2017 startte de nieuwbouw aan de Geukerdijk. De bouw verliep voorspoedig en precies volgens planning volgde de opening een jaar later. Intussen nadert de tweede bouwfase haar voltooiing. De ingebruikname van Wiedenhof ging gepaard met een nieuwe werkwijze: kleinschaliger en persoonlijker. We spreken verpleegkundige Erwin Lankheet over het eerste jaar Wiedenhof.

"Een belangrijk kenmerk is dat wij voortdurend inspelen op de wensen en voorkeuren van cliënten in de woongroep. We verzorgen cliënten dan ook niet volgens een vaste route. Als bijvoorbeeld een cliënt, die doorgaans een 'vroege vogel' is, laat weten de ochtend te willen uitslapen dan houden wij daar rekening mee; het leefplezier van de cliënt staat voorop. Daarnaast scheppen we veel ruimte voor familie om mee te helpen, bijvoorbeeld met het ontbijt of een activiteit. Ook dit maakt het persoonlijker en geeft een fijn 'we doen het samen' gevoel", aldus Lankheet.

In Wiedenhof wordt van iedereen een houding van natuurlijke samenwerking verwacht. "Als zorgmedewerker heb je naast zorg- en/of medische taken ook organisatorische taken die je in elk huishouden terugziet", geeft Erwin aan. "Wij koken bijvoorbeeld de warme maaltijd en doen voordien de boodschappen op basis van cliëntwensen. Dat betekent niet dat we alle huishoudelijke taken zelf uitvoeren, maar waarborgen wel dat het gedaan wordt."

Erwin weet precies wat voor collega's hij zoekt: "Zorgprofessionals die flexibel zijn, taken kunnen overzien en daarin cliënten, familie en vrijwilligers weten te betrekken tot participatie voelen zich hier helemaal op hun plek. Samen creëer je onvergetelijke momenten zoals een high tea of kerstbrunch, maar ook een eenvoudige knuffel of arm om de schouder doet soms wonderen. Cliënten waarderen het geheel van aandacht, vriendelijkheid en goede zorg."

De zorg is voortdurend in ontwikkeling en dat schept ook mogelijkheden voor zorgprofessionals om zich verder te ontwikkelen. "De organisatie biedt volop mogelijkheden om jezelf te ontplooien. Zo trekt domotica, een verzamelnaam voor slimme apparaten, mij enorm en bekijk ik nu samen met anderen welke zorgtechnologie echt bijdraagt aan een oplossing voor cliënten. Een leuke bijkomstigheid is dat ik diverse mensen in en buiten de organisatie leer kennen."

Lankheet sluit af: "Natuurlijk brengt een nieuw gebouw ook wat ongemakken met zich mee. Het is een proces. De aankleding wordt steeds huiselijker, er valt steeds meer te beleven en de tuinen krijgen meer kleur en geur."

Interesse?

Heb je belangstelling om in Wiedenhof aan de slag te gaan? Of op een andere locatie of in een wijkteam van Livio? Livio houdt op donderdag 29 augustus en dinsdag 10 september inloopdagen voor verzorgers en verpleegkundigen (mbo en hbo). Voor meer informatie of direct solliciteren, bekijk: livio.nl/werken-wiedenhof.

Meer berichten