Petra en René uit Denekamp staan met hun caravan op camping Het Wargerink in Buurse. "Echt een aanrader!"
Petra en René uit Denekamp staan met hun caravan op camping Het Wargerink in Buurse. "Echt een aanrader!" (Foto: )

'Het Wargerink is echt een aanrader!'

Door Esther Denneboom / VVV Haaksbergen

Zomerserie VVV

In de Haaksberger Koerier deze weken een aantal gesprekken met mensen die elke zomer weer blij zijn met de toeristen óf die zelf toerist zijn. Dit keer het woord aan Petra en René uit Denekamp. Met hun caravan staan ze een week op camping Het Wargerink in Buurse. "Echt een aanrader! Een kleine gemoedelijke camping."

Is dit voor jullie de eerste keer in Haaksbergen?

"We zijn wel eens een dag naar Haaksbergen geweest, maar dit is onze eerste vakantie in Haaksbergen, of eigenlijk Buurse."

Hoe lang blijven jullie?

"Wij zijn hier een week, van maandag tot maandag."

Wat hebben jullie al ondernomen?

"De eerste twee dagen hebben we voornamelijk hier in de omgeving gefietst. Gisteren hebben we de fiets gepakt naar ons eigen dorp Denekamp, maar liefst 76 kilometer. Nu zijn we onderweg naar de woensdagmarkt."

Wat staat er nog op jullie planning deze vakantie?

"Tot nu hebben we geen specifieke planning. We willen voornamelijk veel fietsen en van de natuur genieten. 's Ochtends bekijken we wat we die dag gaan doen. We zijn tenslotte op vakantie."

Waarom hebben jullie gekozen voor deze omgeving?

"Voor de natuur. We zijn dan niet zo ver van huis, maar het is hier toch weer net anders dan bij ons. Het is een ander gebied wat we kunnen ontdekken."

Is de regio waar jullie wonen een aanrader voor een vakantie?

"Denekamp is zeker de moeite waard. Als je er bent moet je Landgoed Singraven eens bezoeken of Natura Docet Wonderryck Twente als je van musea houdt."

Zijn jullie fiets- of wandeltoeristen?

"Wij zijn echte fietsers. We fietsen graag door de natuur en gaan op ontdekking uit. Je fietst op een dag zo 50 kilometer weg. Je hebt alle tijd en wil van alles bekijken."

Franklin Veldhuis
Meer berichten