Loes en Piet uit Bergen op Zoom verblijven in een huisje op 't Stien'nboer: "Het bevalt ons hier erg goed. Het is een gemoedelijk camping."
Loes en Piet uit Bergen op Zoom verblijven in een huisje op 't Stien'nboer: "Het bevalt ons hier erg goed. Het is een gemoedelijk camping." (Foto: )

'Genot om door de bossen te fietsen'

Door Esther Denneboom / VVV Haaksbergen

Zomerserie VVV

In de Haaksberger Koerier deze weken een aantal gesprekken met mensen die elke zomer weer blij zijn met de toeristen óf die zelf toerist zijn. Dit keer het woord aan Loes en Piet uit Bergen op Zoom. Zij verblijven in een huisje op 't Stien'nboer: "Het bevalt ons hier erg goed. Het is een gemoedelijk camping."

Is dit voor jullie de eerste keer in Haaksbergen?

"Dit is de eerste keer dat we in Haaksbergen zijn. Het is hier erg leuk. We pakken graag de fiets om de omgeving te verkennen."

Hoe lang blijven jullie?

"Een week, van maandag tot maandag. Samen met onze buren bezoeken we onze vrienden, Chris en Mieke (zie kader, red.). Zij staan hier een maand met de caravan."

Wat hebben jullie al ondernomen?

"Maandag zijn we met z'n allen naar het Rutbeek gefietst. Een erg mooi rondje. Bij de waterskiërs hebben we even gepauzeerd. Leuk om even naar te kijken. Dinsdag hebben we een fietstocht van zo'n vijftig kilometer gemaakt naar Diepenheim en omgeving. Het is een genot om door de bossen fietsen."

Wat staat er nog op jullie planning deze vakantie?

"Onze vriend Chris zet altijd een paar routes uit. De dag begint met een kop koffie en daarna stappen we op de fiets. Vandaag gaan we naar Enschede met een omweg door de natuur. "

Hoe gastvrij is Haaksbergen?

"We zijn hier nog maar twee dagen, maar tot nu valt het ons niet tegen. Iedereen is hier aardig."

Is de regio waar jullie wonen een aanrader voor een vakantie?

"Bergen op Zoom is zeker de moeite waard. Kom een keer langs, zou ik zeggen! Net zoals hier heb je veel natuur. Waar jullie veel bos en hei hebben, heb je bij ons meer water."

Zijn jullie fiets- of wandeltoeristen?

"We zijn dol op beiden. Fietsen doen we in de zomer en wandelen in de winter."

Franklin Veldhuis
Meer berichten