Al jaren komen er veel bezoekers af op het evenement Bouwen met Lego bij Museum Buurtspoorweg. Foto: Nico Asbroek
Al jaren komen er veel bezoekers af op het evenement Bouwen met Lego bij Museum Buurtspoorweg. Foto: Nico Asbroek (Foto: Nico Asbroek)

Wie bouwt er ook mee met Lego?

door de redactie

Kom naar Museum Buurtspoorweg

Bouwen met Lego bij Museum Buurtspoorweg is een begrip in Twente en verre omstreken. Honderden bezoekers komen jaarlijks af op dit bijzondere evenement.

Boekelo/Haaksbergen - Dit jaar worden de Lego-dagen van Museum Buurtspoorweg gehouden op 6, 7 en 8 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. Daarvoor wordt de museumloods op station Boekelo omgetoverd zijn tot een inspirerende Lego-wereld, waarbij er van alles te zien en te doen is voor jong en oud.

Vakantie-uitje

De stoomtreinen rijden deze dagen volgens een extra uitgebreide dienstregeling en pendelen elk uur op en neer tussen station Haaksbergen en station Boekelo. ''Het is een ideaal vakantie-uitje voor het hele gezin'', zo laat een woordvoerder van het Museum Buurtspoorweg weten.

Mooiste creaties

Drie dagen lang biedt Museum Buurtspoorweg een gevarieerd programma voor alle leeftijden. ''Zo kunnen de bezoekers terecht op de extra grote Playgrounds om met Duplo en Lego de mooiste creaties te bouwen, zullen er alle dagen een ballonnenclown én een schminkteam aanwezig zijn en maakt een van de deelnemers op verzoek leuke armbandjes met behulp van een echte legotrein. Het is wel duidelijk dat dus niemand zich hoeft te vervelen'', aldus het actieve museum.

Wat er verder te doen is? ''Schuif bijvoorbeeld aan bij een gave workshop, verzorgd door techniekmuseum Oyfo uit Hengelo. Of ga kijken bij de internationaal op YouTube bekende Bananenbuurman. Hij gebruikt een echte stoomlocomotief als decor voor zijn spectaculaire treinbaan. Daarnaast zijn natuurlijk veel van de vertrouwde deelnemers weer aanwezig met hun Legoverzamelingen. Tijdens Bouwen met Lego kun je de mooiste creaties bekijken, bewonderen én wellicht je eigen verzameling aanvullen.''

Pendeldienst

Om iedereen de kans te geven met Lego te spelen, zullen de stoomtreinen van Museum Buurtspoorweg deze dagen rijden volgens een éénuurs pendeldienst tussen Haaksbergen en Boekelo. ''Heb je geen zin (meer) om met Lego te spelen? Dan is er nog heel veel te zien én te doen in de rest van het museum.''

Stoomtrein

De woordvoerder: ''Maak je tijdens dit evenement een ritje met de stoomtrein? Dan zit entree tot het evenement inbegrepen in je treinticket. Een treinticket is altijd geldig als dagkaart, dat betekent dat je op dezelfde dag zo vaak met de stoomtrein mag als je wilt. Natuurlijk kun je het evenement ook bezoeken zonder een stoomtreinrit. Een toegangsticket kost dan 5 euro vanaf 4 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree tot het evenement.
Meer weten over het programma, de treintijden, prijzen of online tickets? Kijk dan op

www.museumbuurtspoorweg.nl

Peter Koehorst
Meer berichten