Foto:

Column: Dat mag!

Hé Caro, wat leuk! Ik vind dat het mag dat je mij benoemd in "jouw" krant, zoals ik jou ook al benoemde in "mijn" krant. Ik geloof niet in concurreren, je kan elkaar juist verrijken en versterken. Hoe mooi om het samen te delen. Zoals ook op dat enorme fijne feestje de laatste keer, waar we samen naar toe zijn geweest. Zoveel mooie en lieve en toch ook vooral verschillende mensen bijeen. Genieten van de muziek die wordt gespeeld. Waarbij muzikanten van verschillende bandjes onder de noemer Blackland Blend onder andere een heerlijk stukje muziek ten gehore hebben gebracht. Dat mag er zeker zijn. Een lekkere cocktail, die zij graag met ons delen.

Het zijn de gastheer en -vrouw, die met hun enorme warmte en sfeervolle omgeving, ons een enorm prettig gevoel geven. Naast de muziek is er ook aan het innerlijke van de mens gedacht. Mooi om te zien dat een groepje mensen dit gezamenlijk voor elkaar krijgen. Zullen zij ook ooit eens hebben gedacht of dat wel zou mogen? Waarbij ik op moet merken dat deze mensen juist van het soort zijn die zich bezighouden met de medemens. Nu alweer voor het vierde jaar dat dit fijne feestje is georganiseerd. En telkens is het weer verrassend wat er op het programma staat. Nog verrassender is dat er telkens weer "nieuwe" gasten zijn. Zo was jij, Caro, dit jaar een nieuwkomer, maar ik geloof te weten zeker niet voor het laatst. De gasten zijn er in alle soorten en maten en dat maakt het juist zo enorm leuk. Telkens andere gesprekken, maar allen met hetzelfde doel: GENIETEN. Als ik zo rond etenstijd met mijn bordje de "kapel" in duik, kom ik in gesprek met twee totaal verschillende mensen. Die elkaar niet kennen en mij een beetje. Het is een animerend gesprek met een uiting van respect naar elkaar. De twee hebben beide een pittige tijd achter de rug, die met elkaar wordt gedeeld. Ik bewonder ze en geniet van ze. Dat is zo mooi aan dit feest. Ja, dat dit kan én mag!

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera.

Stefan Wegdam
Meer berichten