"Ik vind het juist leuk om naar onbekendere cabaretiers of muzikanten te gaan; zij verrassen vaak meer dan de bekende." Foto: Franklin Veldhuis
"Ik vind het juist leuk om naar onbekendere cabaretiers of muzikanten te gaan; zij verrassen vaak meer dan de bekende." Foto: Franklin Veldhuis (Foto: )

Wat is er dit jaar te zien in De Kappen?

Haaksberger Koerier

De keuze van Susanne

Voor het seizoen 2019/2020 staan er vele voorstellingen op stapel bij het Kulturhus Haaksbergen. Dit zijn niet alleen voorstellingen in het theater, maar ook filmvertoningen in het filmhuis. Welke voorstelling staat er hoog op het verlanglijstje van Susanne van Beest, pr- en communicatie-vrijwilliger bij het Kulturhus? "Waarom met de auto naar Enschede gaan als je ook op je fiets naar De Kappen kan?"

Wat is jouw aanrader voor het nieuwe seizoen?

"Ik houd van verschillende soorten voorstellingen: cabaret, toneel, muziek, etcetera. Maar ook de bekende kaskrakers qua films zie ik graag in het Kulturhus. Waarom met de auto of de bus naar Enschede gaan als je ook op je fiets naar een voorstelling in Haaksbergen kan? Ik kijk erg uit naar de voorstellingen van Soundos, Kasper van Kooten en Guido Weijers. Toch weer cabaret, hè. Heel Holland Lacht van Theater van de Klucht lijkt mij ook zeer vermakelijk. Qua films kijk ik met smart uit naar Rocketman over Elton John."Ga je vaak naar het Kulturhus?

"Het afgelopen seizoen zat ik soms wekelijks in de theaterzaal. Er was natuurlijk veel cabaret geprogrammeerd. Daarnaast waren er verschillende goede films te zien. Verder ben ik lid van de bibliotheek, ook een onderdeel van het Kulturhus. Daar kom ik natuurlijk regelmatig om boeken voor mezelf en mijn dochter te lenen."

Heb je een favoriet genre?

"Ik denk cabaret, maar na wekenlang cabaret, is een muzikaal optreden of een comedy ook wel eens leuk. Musicals vind ik ook top!"

Welke voorstelling heeft het afgelopen seizoen de meeste indruk gemaakt?

"Dat was voor mij toch de film A Star is Born met Lady Gaga en Bradley Cooper. Ik zou deze zo nog eens willen zien. Aan het einde van de film hoorde je veel gesnif om je heen, ik had zelf ook een enorme droge keel. Wat heeft deze film een indruk op mij gemaakt! Qua cabaret vond ik Thijs Kemperink echt top. Gelukkig komt hij dit seizoen weer!"

Is er een artiest die je mist in het programma van het Kulturhus?

"De hele grote artiesten, zoals een Nick en Simon - mijn guilty pleasure -, komen toch naar grotere zalen, daar verander je weinig aan. Ik vind het juist leuk om naar onbekendere cabaretiers of muzikanten te gaan; zij verrassen vaak meer dan de bekende. Dat bleek afgelopen seizoen ook veelvuldig. Het antwoord op je vraag is dus eigenlijk: nee!"

Ben je trouw aan het Kulturhus?

"Ik kom veel in het theater en niet alleen in het Kulturhus Haaksbergen. Ik ben ook een musicalliefhebber en daarvoor moet je toch echt naar Enschede of Hengelo."

Franklin Veldhuis
Meer berichten