Chris en Mieke uit Bergen op Zoom verblijven op 't Stien'nboer: "Met een fiets maak je ons blij. Wandelen blijft bij een rondje over de camping."
Chris en Mieke uit Bergen op Zoom verblijven op 't Stien'nboer: "Met een fiets maak je ons blij. Wandelen blijft bij een rondje over de camping." (Foto: )

Een trage trektocht noordwaarts

Door Esther Denneboom / VVV Haaksbergen

Zomerserie VVV

In de Haaksberger Koerier deze weken een aantal gesprekken met mensen die elke zomer weer blij zijn met de toeristen óf die zelf toerist zijn. Dit keer het woord aan Chris en Mieke uit Bergen op Zoom: "Met een fiets maak je ons blij. Wandelen blijft bij een rondje over de camping."

Is dit voor jullie de eerste keer in Haaksbergen?
"Na heel Europa te hebben gezien, is dit voor ons de eerste keer in Haaksbergen. Tien jaar geleden besloten we in Nederland te gaan reizen. Ons beginpunt was Limburg. Iedere zomervakantie gaan we 80 tot 100 kilometer verder naar boven. Op deze manier leer je Nederland goed kennen. Het leuke is dat onze vrienden Loes en Piet (binnenkort ook in deze serie, red.) samen met hun buren ons ieder jaar voor een week opzoeken. We zijn hier een maand."

Wat hebben jullie al ondernomen en wat staat er nog op de planning?
"De afgelopen dagen hebben we een aantal fietsroutes gefietst en dorpen bezocht. Maandag een rondje om het Rutbeek en dinsdag een tocht naar Diepenheim. Vanmiddag fietsen we met Loes en Piet en hun buren via een mooie omweg naar Enschede. Verder heb ik nog een route uitgestippeld die we deze week gaan fietsen. Als we straks weer met z'n tweeën zijn, willen we Ahaus bezoeken. Wat we verder gaan doen weten we nog niet. De dag beginnen we met een kop koffie en het bespreken van onze plannen."

Hoe gastvrij is Haaksbergen?
"Van de week hebben we een hapje gegeten bij De Kornuiten, daar zijn ze erg vriendelijk. Ook word je in elke winkel vriendelijk begroet."

Wat vinden jullie van de omgeving in Haaksbergen?
"Het is een plezier om door de natuur maar ook door de dorpen te fietsen. De natuurgebieden zijn op dit moment wat minder door de processierups, maar daar doe je niks aan."

Heb je een toeristische tip voor de lezers?
"Kom naar Bergen op Zoom! Er zijn veel bezienswaardigheden en net zoals hier veel natuur."

Franklin Veldhuis
Meer berichten