Er is deze dag speciaal aandacht voor de kinderen: zij kunnen bijvoorbeeld kaarsen maken van bijenwas.
Er is deze dag speciaal aandacht voor de kinderen: zij kunnen bijvoorbeeld kaarsen maken van bijenwas. (Foto: PR)

Weekend vol bijengezoem en de geur van honing

Haaksbergen - In het hele land staan tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen de deuren van de bijenstallen weer open. Komend weekend kun je ook in Haaksbergen terecht bij imkervereniging De Heidebloem. Zowel in de stal bij het IVN-gebouw aan het Dievelaarslaantje als bij Erve Hanebulten aan de Beekweg in Buurse zijn activiteiten.

Beide dagen kun je van 10 tot 16 uur in Buurse terecht. Er is speciaal aandacht voor de kinderen: zij kunnen kaarsen maken van bijenwas. Ook zijn hier imkers aan het korfvlechten, kunt u een kijkje nemen in de grote bijenstal en krijgt u uitleg over het slingeren van de honing.

Zondag is de IVN-locatie aan het Dievelaarslaantje open van 13 tot 17 uur. In de verenigingsstal in de heemtuin bij het IVN kunt u een imker aan het werk zien en is er een imker korven aan het vlechten. Ook kunt u een kijkje nemen in een van de bijenkasten om te zien hoe een bijenvolk leeft en werkt. Voor het clubgebouw kunt u op het terras genieten van pannenkoeken met honing. In het clubgebouw zal de honing uit de raten worden geslingerd en worden er interessante films getoond over de bijen. De winkel van de vereniging biedt allerlei producten aan en er is een informatiestand waar imkers graag uitleg geven.

De IVN organiseert zondag ter gelegenheid van de Landelijke Open Imkerijdagen een landschappenfietstocht. De start is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van De Wilder aan de Scholtenhagenweg. De tocht gaat door de fraaie Haaksbergse natuurgebieden. Bijzondere aandacht zal er zijn voor de bij en het belang van biodiversiteit. Bij Natuurvriendenhuis Den Broam is er een koffiestop. Na afloop worden de deelnemers getrakteerd op een high tea bij het IVN -gebouw.

Meer berichten