Het team van Gezondheidscentrum De Bouwmeester.
Het team van Gezondheidscentrum De Bouwmeester. (Foto: Walijne Schoenmaker)

Gezondheidscentrum is een succes: 'Tegenwoordig lopen we gewoon bij elkaar binnen'

Haaksbergen - Gezondheidscentrum De Bouwmeester opende precies een jaar geleden zijn deuren in de voormalige bieb aan de Bouwmeester. De verwachtingen destijds over de meerwaarde voor de patiënten en de samenwerking tussen de zorgverleners zijn uitgekomen, aldus de huurders.

Het gezondheidscentrum is een makkelijk toegankelijk sfeervol ingericht gebouw en die laagdrempeligheid komt terug in de zichtbaarheid van de verschillende disciplines voor de patiënt. De verschillende zorgverleners hebben het daardoor ook drukker gekregen in hun praktijk.

De samenwerking legde Linda Heijnsdijk van Handtherapie Twente in elk geval geen windeieren: “Er zijn korte lijnen met andere disciplines, waardoor patiëntenoverleg eenvoudig plaats kan vinden. Doordat je elkaar beter hebt leren kennen, weet je ook wat de ander kan betekenen voor jouw patiënt.”

Maaike Aarnink van de gelijknamige diëtistenpraktijk bevestigt dit: “We vinden de samenwerking met de andere disciplines superprettig. Een mooi voorbeeld is het afstemmen tussen diëtist en diabetesverpleegkundige. Dit ging voorheen telefonisch en nu lopen we gewoon even naar elkaar toe.”

Wies Karssenberg, podotherapeut bij Podotherapie Oost-Nederland, ervaart dit hetzelfde: “Daarnaast vind ik ook de gezelligheid in de pauzes en de andere activiteiten die er onderling georganiseerd worden van meerwaarde voor mijn werkplezier en helpt dit mee de collega’s in het centrum te leren kennen.”

Meer berichten