Judith Steenkamp van JuNiMo is blij met de cheque die ze krijgt uit handen van Hennie Horst van Wandelkring DIO.
Judith Steenkamp van JuNiMo is blij met de cheque die ze krijgt uit handen van Hennie Horst van Wandelkring DIO. (Foto: PR)

JuNiMo kan leuke dingen doen met cheque vierdaagse

Haaksbergen - De 61e Avondwandel4daagse Haaksbergen is ook dit jaar succesvol verlopen. De laatste avond werd mede in overleg met een weersdeskundige afgelast wegens dreigend noodweer. De 2.130 deelnemers werden dus niet feestelijk ingehaald met bloemen, snoep en muziek. Evenmin kon de sponsoropbrengst worden uitgereikt aan Stichting JuNiMo. Dat geschiedde een paar dagen later alsnog.

De Wandelkring DIO heeft in het verleden met de scholen afgesproken dat een deel van de inschrijfgelden besteed worden aan een goed doel. In voorgaande jaren ging geld naar de Nierstichting, de Twentse Wensambulance en KiKa. Dit jaar is gekozen voor de Haaksbergse stichting JuNiMo.

Deze stichting is ontstaan uit de vraag van ouders om voor kinderen met een verstandelijke beperking of een aan autisme aanverwante stoornis iets te organiseren waar zij met regelmaat naar toe kunnen. Zoals hun broer of zus naar de hockey of de voetbal gaan. Voor deze kinderen is het moeilijker sociale contacten op te bouwen, omdat zij verder weg op school zitten en er in de buurt vaak snel buiten vallen, doordat ze 'anders' zijn.

JuNiMo zorgt voor het opbouwen van die contacten. "Samen ondernemen wij tal van activiteiten die naast leerzaam ook gewoon leuk en gezellig zijn. Activiteiten die je samen met vrienden doet. Er zijn weinig van dit soort activiteiten voor deze doelgroep", aldus Judith Steenkamp.

In de week na de vierdaagse werd tijdens een informele bijeenkomst met het bestuur van de Stichting JuNiMo, bestuur Wandelkring DIO en de Commissie Wandel Evenementen de cheque ter waarde van 1.048 euro uitgereikt aan de voorzitter van de stichting. Dit geld is door de deelnemers aan de Avondwandel4daagse bijeengelopen. Tijdens de nazit werd samen van gedachten gewisseld over het doel van de stichting en wat zij met dit sponsorgeld zouden kunnen doen. Er zijn de nodige activiteiten die wegens geldgebrek nog niet gerealiseerd kunnen worden, maar daar komt nu ongetwijfeld verandering in.

Meer berichten