"Het buiten zijn, samen een prestatie leveren en de gezelligheid tijdens deze vier dagen maakt het ieder jaar weer tot een feest."
"Het buiten zijn, samen een prestatie leveren en de gezelligheid tijdens deze vier dagen maakt het ieder jaar weer tot een feest." (Foto's: Livio)

Rolstoelers Wiedenbroek na veertig jaar nog niet 'uitgewandeld'

HAAKSBERGEN - Een groep van veertig rolstoelers en een gelijk aantal begeleiders van Wiedenhof en de Kleinschalige woonvormen van Livio hebben vorige week deelgenomen aan de rolstoelwandelvierdaagse. Deze wandelvierdaagse, die gelijktijdig met de Haaksbergse wandelvierdaagse plaatsvindt, is veertig jaar geleden in het leven geroepen door een aantal medewerkers van het Wiedenbroek en is nog altijd een succes.

De belangstelling is ieder jaar groot en sinds enkele jaren nemen er ook cliënten van Aveleijn en de J.P. van den Bent Stichting deel. Vorige week hebben ze onder prachtige weersomstandigheden dagelijks vijf kilometer afgelegd. Iedere dag een andere richting op en door een ander mooi stukje van Haaksbergen. Een van de routes ging door het onlangs geopende en rolstoeltoegankelijke Grintenbos.

Helaas moest de wandeling op vrijdag vanwege het onweer worden afgeblazen; die laatste route wordt echter op 27 juni alsnog gelopen. Die avond zal de wisselbeker uitgereikt aan het duo met de origineelste verkleding en zal Egerländerduo Jans en Mans uit Hengevelde een optreden verzorgen.

"Het buiten zijn, samen een prestatie leveren en de gezelligheid tijdens deze vier dagen maakt het ieder jaar weer tot een feest en dankzij donaties van een aantal Haaksbergse bedrijven en de Stichting Vrienden Wiedenhof was er bij de ingelaste pauzes een hapje en een drankje", aldus Mimy Siemerink, begeleidster en medeorganisator.

Meer berichten