Avond voor vrouwen met autisme in Haaksbergen

Tijdens deze eerste ontmoetingsbijeenkomst is ook Nynke Zuurmond aanwezig.
Tijdens deze eerste ontmoetingsbijeenkomst is ook Nynke Zuurmond aanwezig.

haaksbergen - Haaksbergen telt tientallen vrouwen bij wie ooit de diagnose autisme is gesteld. En vast ook velen met autismeachtige klachten, maar zonder de diagnose. Bij vrouwen valt autisme namelijk vaak minder op dan bij mannen, waardoor de diagnose vaak laat wordt gesteld. Op 6 juni verzorgen Denise Bijen en Nienke Schuppers van de Noaberpoort een ontmoetingsbijeenkomst voor vrouwen met autisme.

Bezoekers kunnen niet alleen hun ervaringen met elkaar delen, maar ook een bepaald onderwerp bespreken. "Het moet een gezellige en waardevolle avond worden zonder teveel prikkels. Het kan heel prettig zijn om van anderen te horen hoe zij met lastige situaties omgaan", aldus Nienke Schuppers.

Tijdens deze eerste ontmoetingsbijeenkomst is ook Nynke Zuurmond aanwezig. Zij is ervaringsdeskundige en heeft haar eigen bedrijf Autisme Positief. Ze geeft onder meer workshops en lezingen om anderen inzicht te geven in hoe iemand met autisme de wereld om zich heen ervaart. Haar ervaringen wil ze graag delen.

De ontmoetingsbijeenkomst vindt op donderdag 6 juni plaats, van 19.30 tot 21.30 uur in het zaaltje naast de Maranathakerk aan de Enschedesestraat 14 in Haaksbergen. Info en aanmelden via info@noaberpoort.nl of tel 053 573 45 89.

Meer berichten