Foto: PR

Erve Knippert opent opvang voor zeer zorgintensieve oudere

Stepelo - Tijdens de open dag op zaterdag 18 mei opent Zorgboerderij Erve Knippert een nieuwe ruimte voor dagbesteding aan zeer zorgintensieve ouderen. Dit gebeurt om 11.00 uur op de sfeervolle locatie aan de Hulstweg 11, waarna de open dag tot 16.00 uur duurt. Iedereen is deze dag welkom om te zien hoe hier wekelijks tientallen vijftigplussers met een zorgvraag hun dag komen doorbrengen.

De deelnemers zijn ouderen die zich één of meerdere dagen per week bezighouden met zinvolle en zingevende werkzaamheden of genieten van de aanblik van werkende anderen.

De werkzaamheden zijn 'wensgericht', aldus eigenaar Marga Waanders: "Ouderen bieden de helpende hand bij het huishoudelijk werk, zoals het koken en bakken, in de moes- en siertuin, met het jongvee en de kleindieren en in de werkplaats kunnen ze timmeren en schilderen. Wandelen, fietsen en uitrusten kan natuurlijk ook. Belangrijk is dat de deelnemers de dag als plezierig en zinvol ervaren. En dat hun mantelzorgers thuis een dagje rust hebben."

Vanwege de toenemende vraag biedt Erve Knippert vanaf mei ook dagbesteding aan voor zeer zorgintensieve ouderen. Deze zorg vindt plaats in een volledig gerenoveerde ruimte op de boerderij en in een zeer kleine setting van 1 tot 3 deelnemers. Deze ruimte is als een lös hoes gebouwd en ingericht.

Op de open dag vindt de officiële opening van deze ruimte plaats door trouwe deelneemster Truus Weijermars en oud-Saalmerinkdirecteur Ben Strijtveen, die veel betekend heeft voor de ouderenzorg in Haaksbergen.

Meer berichten