De opbrengst van de kerstmarkt van Kinderopvang Bloesem is besteed aan educatieve materialen voor het Grintenbosch.
De opbrengst van de kerstmarkt van Kinderopvang Bloesem is besteed aan educatieve materialen voor het Grintenbosch. (Foto Janine Dekkers)

Opbrengst kerstmarkt kinderopvang Bloesem naar Grintenbosch

Haaksbergen - De opbrengst van de kerstmarkt van Kinderopvang Bloesem is besteed aan educatieve materialen voor het Grintenbosch. Daarmee kunnen de vrijwilligers van Natuurmonumenten hier hun werk de komende jaren voortzetten.

Loeppotjes, verrekijkers, boekjes en accubakken voor slakken en spinnen met een gezamenlijke waarde van 1.500 euro worden dinsdag 23 en woensdag 24 april overgedragen door de kinderen van de buitenschoolse opvang.

Daarna mogen ze direct aan de slag met het maken van een insectenhotel. Woordvoerder Simone Damhof van Natuurmonumenten: "Deze kastjes stapelen we daarna tot een groot 'flatgebouw', dat we aan de rand van de weide plaatsen. Samen met de kinderen gaan we zaaien en toveren we de weide om tot een bloemenweide. Daar profiteren insecten en vogels weer van. We sluiten de ochtend af met een picknick."

Bloesem kinderopvang profileert zich als 'kinderopvang met een groen hart'. Met vestigingen in Haaksbergen en Enschede biedt Bloesem kleinschalige opvang waarbij het accent op 'buitenspelen' ligt. De link met Natuurmonumenten is dan snel gelegd. Natuurmonumenten in Twente legde samen met het IVN de basis voor het educatieve schoolprogramma in het Grintenbosch in Haaksbergen. De kinderen van Bloesem in Haaksbergen bezoeken op hun beurt vaak het bos.

Meer berichten