Schaapskooi zet deuren weer open tijdens Lente in de kooi

Haaksbergen - De Stichting Schaapskudde Haaksbergen houdt op tweede paasdag weer het jaarlijkse evenement Lente in de Kooi. Van 10 tot 16 uur is iedereen welkom aan de Schapendrift 11.

Grote trekker is valkerij De Valkenhof uit Aalten. Om 11, 13 en 15 uur houden de valkeniers demonstraties met hun roofvogels en uilen. Kinderen mogen als ze durven een vogel op de arm houden.

Heb je meer met onschuldigere dieren? Dat komt mooi uit! In de schaapskooi zijn de afgelopen weken ongeveer 500 lammetjes geboren. De jongsten staan in de kooi, de wat oudere lammeren staan buiten op het erf. Brokjes om de schapen te voeren zijn in de kooi te koop. Ook kun je een lammetje adopteren en een naam geven.

Bij de stand van scouting De Klomp kunnen kinderen een stokbroodje bakken en deelnemen aan een leuke activiteit. Bij leerlingen van het Assink lyceum kunnen ze zich laten schminken. Ingrid maakt muziek met de jongste kinderen en er is een springkussen. Verder is er een kraampjesmarkt en zijn er demonstraties schapen drijven.

De opbrengst komt geheel ten goede aan de schaapskudde. Entree: 3,50 euro per volwassene en 2,50 per kind vanaf 4 jaar. Pinnen kan helaas niet. Kom als het even kan op de fiets. Honden mogen helaas het terrein niet op.

Meer berichten