Valerie Gortemulder: 'Als je ergens niet goed in bent, kun je het leren; niemand is perfect'

Valerie Gortemulder zit in de finale van Miss Teen Overijssel 2019.
Valerie Gortemulder zit in de finale van Miss Teen Overijssel 2019.

HAAKSBERGEN - Valerie Gortemulder (16) is de enige Haaksbergse finaliste van Miss Teen of Overijssel 2019. Dertig Overijsselse meisjes (Miss Teen) en meiden (Miss Beauty) staan op 12 mei in de finale van Miss Beauty en Miss Teen of Overijssel in het Theaterhotel te Almelo. In de categorie 'Beauty' is Kelsey Oosterkamp (19) de enige Haaksbergse. Vorige week stond zij in de Koerier, deze week is het de beurt aan Valerie.

Valerie woont nog bij haar ouders thuis en heeft geen relatie. Da's misschien maar goed ook, want ze is niet alleen een paar weken superdruk met de voorbereidingen op de finale, maar ze zit ook nog eens in haar examenjaar vmbo t aan Het Assink lyceum.

Alsof je nog niet druk genoeg bent... "Haha, ik ben gescout. Het is niet zo dat ik met smart zat te wachten op deelname aan een verkiezing als deze. Maar ik ben me er maar eens in gaan verdiepen en het lijkt me eigenlijk superleuk om mee te doen aan dit avontuur."

Denk je dat je kans maakt? "Ik ga er niet van uit dat ik win. Wel ga ik er alles aan doen óm te winnen. Ook al is het volgens mij niet heel veel meer dan gewoon lekker jezelf zijn. Het lijkt me zo gaaf om Overijssel als miss te kunnen vertegenwoordigen."

Wat lijkt je het lastigst de komende weken? "Dat je erg zelfverzekerd moet overkomen. Dat leer ik gelukkig allemaal tijdens het traject. Ik ben er van overtuigd dat dit goed gaat komen."

En wat lijkt je het leukst? "Het toewerken naar de finale. Ik kijk elke week uit naar de dag dat we met z'n allen gaan sporten bij Trifora in Enschede of catwalktraining krijgen."

Gevraagd naar haar beste karaktertrekken, benoemt de jonge Haaksbergse haar leergierigheid en spontaniteit. "Ik probeer altijd het goede in mensen te zien." Een sterk punt wat haar fysiek betreft noemt ze haar taille. "Mijn zwakste punt? Eigenlijk is er niks waar ik niet trots op ben. Niemand is namelijk perfect en als je ergens niet goed in bent, kun je dit altijd leren. Wat ik wel irritant aan mezelf vind is dat ik snel dingen kwijtraak of vergeet. Maar zo heeft iedereen zijn slechte eigenschappen, toch?"

Haar grootste fan is haar moeder. "Ze vindt dit super leuk voor me. Ze helpt en steunt me ook overal bij", lacht Valerie.

Stemmen!

Stemmen op Valerie en Kelsey kan tot en met zaterdag 11 mei door een sms te sturen naar nummer 3010 met als tekst 'Poll Overijssel Valerie' of 'Poll Overijssel Kelsey'. Kosten: 1,10 euro per ontvangen bericht. Het aantal stemmen zal meewegen bij wie er straks gaan winnen.

Meer berichten