Kelsey Oosterkamp (tweede van links) zit in de finale van Miss Beauty Overijssel 2019. Tweede van rechts de Haaksbergse Miss Teen-kandidate Valerie Gortemulder.
Kelsey Oosterkamp (tweede van links) zit in de finale van Miss Beauty Overijssel 2019. Tweede van rechts de Haaksbergse Miss Teen-kandidate Valerie Gortemulder. (Foto: Miss Beauty Overijssel)

Kelsey Oosterkamp: 'Nu ik toch meedoe, wil ik winnen ook!'

HAAKSBERGEN - Kelsey Oosterkamp (19) is de enige Haaksbergse finaliste van Miss Beauty of Overijssel 2019. Dertig Overijsselse meiden (Miss Beauty) en meisjes (Miss Teen) staan op 12 mei in de finale van Miss Beauty en Miss Teen of Overijssel in het Theaterhotel te Almelo. In de categorie 'Teen' is Valerie Gortemulder (16) de enige Haaksbergse. Deze week aandacht voor Kelsey.

Kelsey heeft de basisschool dr. Ariëns doorlopen en ging daarna naar Het Assink lyceum om vmbo-t te volgen. Sinds kort studeert ze aan de pabo in De Haag.

In Den Haag? In Enschede zit toch ook een pabo?

"Klopt, maar ik wilde in februari beginnen en in Enschede kun je alleen in augustus beginnen. Doordeweeks woon ik in mijn mooie kamertje in Den Haag en in de weekenden ben ik thuis in Haaksbergen of bij mijn vriend Pascal, de leukste jongen van Gorssel."

Waarom doe je mee?

"Ik ben gescout. Uit mezelf had ik mij nooit aangemeld, omdat ik mijzelf eigenlijk helemaal geen type voor missverkiezingen vind. Ik heb ook heel erg getwijfeld. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt onder het mom van 'ach, ik zie wel hoe ver ik kom'. Eerst dacht ik trouwens dat het een grap was, dat iemand mij in de maling nam. Nu ik eenmaal meedoe, vind ik het eigenlijk wel superleuk. Ik leer veel nieuwe mensen en dingen kennen. En nu wil ik ook winnen. Ik ben een spontane meid en denk dat ik daarom veel kans maak."

Wat vind je mooi aan jezelf en wat minder?

"Het mooiste onderdeel van mijn lichaam vind ik mijn benen en het minst trots ben ik op mijn buik, als ik toch iets moet noemen."

Grootste fans

Haar perfectionistisme noemt Kelsey haar slechtste eigenschap. "Dat kan ik mijn voordeel werken, maar ook makkelijk in mijn nadeel. Als er iets niet gaat volgens plan schiet ik vaak snel in de stress." Gelukkig hebben haar 'fans' alle vertrouwen in haar. "Mijn grootste fans zijn mijn oma's. Een van mijn oma's heeft vroeger zelf ook mee gedaan aan missverkiezingen en ze is superblij dat een van haar kleindochters ook die interesses heeft."

Voordat de meiden op 12 mei in de finale gaan uitmaken wie zich Miss Beauty en Miss Teen Overijssel 2019 mogen noemen wordt er de komende weken hard getraind. Zoveel op het fysieke vlak als op het mentale vlak worden ze naar een hoger niveau gebracht. Kelsey kijkt uit naar de meeste trainingen en naar de finale natuurlijk.

Wat lijkt je het leukst en wat het minst leuk?

"Het moeilijkste onderdeel lijkt mij de hashtagronde. Je moet vragen zo politiek correct mogelijk beantwoorden en ik ben bang dat ik te veel mijn mening ga geven. Het meeste kijk ik uit naar de galaronde. In zo'n mooie jurk over het podium lopen, super gaaf toch!"

Meer berichten