Foto: PR

Imkervereniging de Heidebloem doet mee aan NLdoet op 16 maart

Haaksbergen - Imkervereniging de Heidebloem doet dit jaar ook weer mee aan NLDoet. Mensen die de natuur in het algemeen en bijen in het bijzonder een warm hart toedragen zijn zaterdag 16 maart welkom in het bijenbos aan de Groeneplasweg of bij de bijenstal van de jeugdimkers bij het IVN aan het Dievelaarslaantje.

De klussen beginnen zaterdagochtend om 9 uur en vinden plaats tot ongeveer 15 uur. Deze dag wordt op beide locaties veel werk verzet en de imkervereniging is daar ontzettend blij mee, omdat zij daar normaal niet aan toekomen. "Bovendien leren wij op deze dag allerlei leuke, nieuwe mensen kennen", aldus een woordvoerder.

In het bijenbos worden onder andere speciale struiken (drachtplanten) geplant voor de bijen en andere insecten en worden er wilgen geknot. Ook wordt er een bloemenweide aangelegd, die ingezaaid wordt met eenjarige drachtplanten. De informatieborden langs het bijenleerpad worden onder handen genomen, er wordt een zandbak aangelegd voor de graafbijen en het bijenhotel wordt daar waar nodig gerepareerd.

Bij het IVN zullen de werkzaamheden bijdragen aan verbetering van de bijenstal, waarin de jeugdimkers hun cursus volgen en zelf leren imkeren. Er wordt meer daglicht gecreëerd in het dak van de bijenstal. De binnenkant wordt opgefrist met een verfje en het plateau waarop de bijenkasten staan wordt verlaagd.

Wilt u deze dag meehelpen op een van beide locaties, dan bent u van harte welkom. U kunt zich opgeven via info@imkervereniginghaaksbergen.nl. 

Meer berichten