Met IVN naar amfibieën in het Haaksbergerveen

HAAKSBERGEN – IVN Haaksbergen geeft zondagochtend 10 maart uitleg over het leven van amfibieën in het Haaksbergerveen. Dat gebeurt tijdens een excursie in dit natuurgebied.

In het Haaksbergerveen leven tal van amfibieën waaronder de bruine kikker, heikikker, pad, kamsalamander en adder. De deelnemers kunnen de dieren goed bekijken; een dag voor de excursie worden namelijk fuiken in een poel geplaatst, zodat ze tijdelijk gevangen zitten.

Deskundigen van IVN Haaksbergen vertellen een en ander over de amfibieën. Het IVN maakt samen met RAVON, dé kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen een inventarisatie van de amfibieën in dit natuurgebied.

Ook geeft het IVN tijdens de wandeling naar de poel uitleg over de flora en fauna in het Haaksbergerveen.

De excursie is volgens het IVN erg geschikt voor kinderen. "We hebben voor hen ook een kaart waarop ze kunnen aankruisen welke amfibieën ze hebben gezien. Tevens krijgen ze aan het einde een leuke verrassing", zegt medeorganisator Gerrit van der Lee.

Waterdicht schoeisel wordt aangeraden. Na afloop is er koffie, thee en frisdrank. De excursie begint om 10.00 uur op de parkeerplaats aan de Niekerkerweg en duurt tot 12.00 uur. Deelname: niet-leden 2,50 euro, leden 1 euro. Info: Gerrit van der Lee, tel. 053-5724709.

Meer berichten