Foto: Indigo Gelderland

Gratis cursus Omgaan met dementie voor mantelzorgers

Haaksbergen - SIZ Twente gaat vanaf maandag 18 februari 19.00 uur een kosteloze cursus Omgaan met dementie voor mantelzorgers verzorgen in De Wiedenhof in Haaksbergen. Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en is voor mantelzorgers uit de gemeente Haaksbergen.  

Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de persoon met dementie als voor de naaste omgeving. Voor SIZ Twente is dat aanleiding om in samenwerking met de Dementieketen Twente en Wijkracht Haaksbergen deze cursus te starten. Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatiegegeven over dementie. De deelnemers krijgen adviezen over hoe zij met hun naaste met dementie kunnen omgaan.

De toegevoegde waarde van deze cursus is dat ervaringen en tips gedeeld kunnen worden met andere mantelzorgers, die ook zorgen voor iemand met dementie. Daarom kunnen professionals en vrijwilligers niet deel nemen aan deze cursus. Daarnaast is het van belang dat de persoon met dementie waarvoor gezorgd wordt nog thuis woont. Bij de cursus zijn een ervaren cursusleider, een casemanager dementie en een psycholoog betrokken.

Opgeven kan via telefoon: 085-7731720 of via mail: aanmelden@siztwente.nl

Meer berichten