Foto: PR

Studiekring 50-plus gaat van start in Haaksbergen

Haaksbergen - Het is steeds belangrijker voor (oudere) mensen om goed voor zichzelf te zorgen. Dat betekent niet alleen een gezond lijf, maar ook de geest en het sociale netwerk moeten onderhouden worden. Studiekringen passen daar heel goed bij. Zij zijn een zinvolle aanvulling op het hele brede veld van 'Leven Lang Leren'. Door Frans Pinkse

Een studiekring is een vaste groep senioren, die eens per veertien dagen bij elkaar komt om van gedachten te wisselen. Actualiteiten worden besproken en een zelf gekozen onderwerp wordt per toerbeurt door de deelnemers uitgewerkt en gepresenteerd. Het doel van de studiekring is om samen op de hoogte te blijven van de maatschappelijke ontwikkelingen en om kennis, ideeën en meningen met elkaar te delen. De onderwerpen worden door de deelnemers zelf ingebracht op grond van interesse, ervaring of kennis.

In Nederland zijn al meer dan 60 studiekringen actief. In Haaksbergen gaat nu een studiekring van start georganiseerd door Kulturhus Haaksbergen. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 14 februari om 9.30 uur Kulturhus Haaksbergen. Info: tel. 053-5730200 (Daniëlle Bekkers).

Meer berichten