De leerlingen met leraar Gijs Konings en Judith en Nynke van JuNiMo bij de overhandiging van de cheque.
De leerlingen met leraar Gijs Konings en Judith en Nynke van JuNiMo bij de overhandiging van de cheque. (Foto: PR)

Leerlingen brengen aanschaf interactieve tafel JuNiMo stap dichterbij

Haaksbergen - Op 13 december heeft de locatie Van Brakelstraat van het Assink Lyceum een kerstmarkt georganiseerd. De markt heeft 1.500 euro opgebracht voor het goede doel JuNiMo.

Deze kerstmarkt wordt al jaren gehouden en is voortgekomen uit het vak Dienstverlening en Producten. Als onderdeel van het examenprogramma moeten leerlingen uit de klassen 3G een activiteit organiseren voor een opdrachtgever. Tot vorig jaar waren het voornamelijk de derdejaarsleerlingen die de kerstmarkt organiseerden. Dit jaar is ervoor gekozen om alle leerlingen erbij te betrekken. En met succes: honderden bezoekers hebben de sfeervolle markt bezocht en de zelfgemaakte producten vonden gretig aftrek.

Elk jaar wordt er een goed doel gekoppeld aan de kerstmarkt. In het verleden is wel eens gekozen voor een landelijk doel, maar de laatste jaren is er bewust voor gekozen om een lokaal doel uit te kiezen. Dit jaar is gekozen voor JuNiMo. Deze Haaksbergse organisatie houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 15 jaar met een verstandelijke beperking of autistische stoornis.

Via leerling Bram Azink kwam de school in contact met deze organisatie. Bram is, net als een aantal andere leerlingen van de school, vrijwilliger bij JuNiMo. Op woensdag 30 januari hebben Judith en Nynke van JuNiMo een cheque van 1.500 euro in ontvangst genomen uit handen van vier leerlingen uit klas 3G en docent Gijs Konings.

Op de vraag of de dames al een idee hebben hoe ze het geld gaan besteden, antwoordden zij dat het een grote wens is om een interactieve tafel aan te schaffen. Met de donatie van Het Assink is JuNiMo weer een stapje dichterbij dit doel gekomen.  

Meer berichten