Op vrijdag 18 januari gingen de kinderen samen met hun ouders de Hassinkbrink door met zelfgemaakte lampionnen. Het schoolplein was versierd met lichtjes.
Op vrijdag 18 januari gingen de kinderen samen met hun ouders de Hassinkbrink door met zelfgemaakte lampionnen. Het schoolplein was versierd met lichtjes. (Foto: PR)

Kinderopvang en IVN maken van winter ware speeltuin

Haaksbergen - Kinderen zitten vandaag de dag steeds meer binnen, terwijl er buiten zoveel te beleven en ontdekken is. Kinderopvang Humanitas en IVN Natuureducatie werken daarom samen om buitenspelen het hele jaar door te stimuleren. Een eerste stap in deze samenwerking is het initiatief 'Hartje Winter'. Op vrijdag 18 januari gingen de kinderen samen met de ouders de Hassinkbrink door met zelfgemaakte lampionnen en het schoolplein was versierd met allerlei lichtjes.

In januari en februari worden de kinderen meegenomen in de wondere wereld van de winter. Het is wetenschappelijk bewezen dat buitenspelen goed is voor de motoriek, concentratie en gezondheid. En kinderen vinden het natuurlijk ook ontzettend plezierig. Denk maar eens terug aan vroeger: ijsvrij, sleeën, sneeuwpop bouwen, frisse neus halen en weer lekker opwarmen met warme chocomelk. 'Hartje Winter' is een programma vol bijpassende activiteiten. Vijf weken lang, steeds aan de hand van een ander thema.

Sneeuwbaleffect

Kinderopvang Humanitas en IVN Natuureducatie willen met 'Hartje Winter' een positief sneeuwbaleffect creëren, zodat kinderen in de winter vaker naar buiten gaan en hun vriendjes (én volwassenen) daar enthousiast in meenemen. Naast de directe positieve aspecten op gezondheid en geluk, werken zij daarmee ook aan een positief effect op de langere termijn. Door kinderen kennis te laten maken met de natuur en hun leefomgeving, zullen zij daar in de toekomst bewust en respectvol mee omgaan.

Licht en donker

De afgelopen weken zijn de kinderen van Los Hoes bezig geweest met het thema licht en donker. Ze hebben gezien dat de winter ook een hele gezellige tijd is. Ze maken het binnen gezellig met lichtjes, buiten in het donker is best wel spannend, maar ook heel leuk.

Marshmellows

Vrijdag 18 januari zijn de kinderen samen met de ouders door de wijk Hassinkbrink gelopen met een zelfgemaakte lampion. Tijdens de optocht zorgde de Haaksbergse Harmonie voor een vrolijke noot. Na afloop konden ouders en kinderen zich opwarmen bij het kampvuur met een heerlijke kop chocolade melk met slagroom. De kinderen hebben mashmallows geroosterd en zich warm gedanst in de disco. Ook hadden de ouders allerlei hapjes meegenomen. De kinderen van de BSO hebben aangegeven dat ze dit vaker willen, dus wie weet…..

Meer berichten